AKTUELNO

Pripadnici Oružanih snaga Ukrajine objavili su nove snimke borbi za Andrejevku kod Bahmuta

Na snimku koji su objavili pripadnici 3. jurišne brigade na Telegramu navodno se vide završne borbe za strateški važno selo koje se nalazi južno od Bahmuta za koga se već mesecima vode krvave borbe. Vide se spaljena stabla i da od sela nije ostao kamen na kamenu.

- Minobacačka vatra je bila sve bliže i bliže. Jurišni odredi su međutim nastavili da napadaju neprijatelja usred bojnog polja koje je vrvelo od Rusa - piše u objavi.


Na društvenim mrežama kruži i užasavajući snimak na kome se vidi velika eksplozija koja se navodno dogodila u Andrejevki dok se grupa ruskih vojnika predavala ukrajinskim snagama.


Za sada nije jasno da li je neko od opkoljenih ruskih vojnika aktivirao eksplozivnu napravu ili je kako nezvanično tvrde ukrajinski kanali doletela granata ispaljena sa ruskih položaja.

Nijedna strana se za sada nije zvanično oglasila povodom snimka.

Ukrajina je u petak saopštila da je zauzela Andrejevku, strateško mesto za dalje napredovanje u protivofanzivi, rekavši da se radi o odskočnoj dasci za opkoljavanje Bahmuta. Predsednik Volodimir Zelenski je istog dana pohvalio uspeh 3. jurišne brigade.

Rusija se takođe oglasila i navela da ukrajinske tvrdnje da su Andrejevka osvojena nisu tačne. Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je Ukrajina neuspešno pokušala da potisne ruske snage iz grada.

Autor: