AKTUELNO

Ronioci su u vodi i tragaju za ljudima koji su završili u vodi nakon sudara broda sa mostom!

Uslovi smrzavanja i ograničena vidljivost na mestu urušavanja mosta Frensis Skot Ki u Baltimoru mogli bi da "predstavljaju zabrinutost" jer spasilačke ekipe tragaju za najmanje 20 ljudi i brojna vozila koji su pali u vodu nakon nesreće.

Kevin Kartrajt, direktor komunikacija vatrogasne službe grada Baltimora, rekao je da rade sa američkom obalskom stražom i da je tim ronilaca u reci radi operacija potrage i spasavanja, dok su temperature oko -1 stepen Celzijusa.

"Ovo se dogodilo u 1.30 sati uz ograničenu vidljivost, tako da radimo agresivno, uzimajući u obzir temperature životne sredine, kao i temperature vode da pokušamo da pronađemo i spasemo pojedince", rekao je Kartrajt.

On je rekao da tamo gde se on nalazi oseća se da je temperatura ispod nule.

"Ovde je minus jedan stepen, siguran sam da je u vodi još hladnije. A to predstavlja zabrinutost i rizik za naše ronioce", rekao je on.

Kartrajt je rekao da timovi rade "metodično i bezbedno" kako bi osigurali da "svi koji rade ovde na licu mesta budu bezbedni i da mogu da napreduju bez nanošenja štete bilo kome drugom".

Da podsetimo, teretni brod udario je u most, nakon čega se zapalio i potonuo. Tom prilikom više vozila upalo je u reku Patapsko.