AKTUELNO

Lana (8) i Zejn (5) su poginuli u tragičnom događaju, dok se njihova majka, Marija Dods i stariji brat Džejden, bore za život.

Maršela Čidester (66), koja je optužena je za ubistvo dvoje dece kada je proletela kolima kroz zgradu u kojoj je bio rođendan u Mičigenu, navodno boluje od "napada nalik na epileptični", što je u njenu odbranu izneo advokat.

Optužena se na sudu pojavila sa gipsom na desnoj ruci zbog povrede koju je navodno zadobila tokom incidenta.

Lana (8) i Zejn (5) su poginuli u tragičnom događaju, dok se njihova majka, Marija Dods i stariji brat Džejden, bore za život.

Osumnjičena žena se u pritvoru nalazi od nesreće i izrečena joj je kaucija u iznosu od 1,5 milion dolara, na zahtev porodice žrtava. Njen advokat, Bili Kolovos, tražio je da sudija smanji kauciju na 100.000 dolara zbog problema sa zdravljem kao što je "napad nalik na epileptični" koji je imala u novembru prošle godine, prenosi Daily mail.

Advokat je takođe tvrdio da je četiri sata pre sudara popila "samo čašu vina".

Foto: Tanjug AP

"Ona nije čudovište. Užasno je to što se dogodilo, ali postoje neke stvari nad kojima nemamo kontrolu", rekao je advokat u ženinu odbranu.

Takođe, Bili je istakao da ona nema istoriju nesavesne vožnje ili saobraćajnih kazni. Međutim, izveštaji pokazuju da žena nije pokazivala znake "epileptičnih" napada pre nesreće i da je njen nivo alkohola u krvi bio "značajno iznad zakonske granice".

Tetka dece, Rakel Smouters, svedočila je na sudu. Rekla je da je bila na zabavi kada je Čidester ubio njenu nećaku i nećaka.

"Sedeli su za tim stolom i jeli, a ova žena je probila automobilom u zgradu i uništila naše živote. Niko nikada ne bi trebalo da ide na rođendansku zabavu misleći da će umreti", rekao je tetka Rakel.

Podsetimo, užasan događaj se desio kada je žena zbog nesavesne vožnje u navodno alkoholisanom stanju probila zid zgrade u kojoj se održavao dečji rođendan. U incidentu je povređeno još 15 ljudi, uključujući osmoro dece.

Snimak pomenutog incidenta možete pogledati OVDE!