AKTUELNO

Sirijski predsednik Bašar el Asad kritikovao je američkog kolegu Donalda Trampa da jednog dana kaže jedno, a sledećeg dana već nešto drugo.

- Smatram da u međuvremenu ništa ne možemo da postignemo sa takvom administracijom - rekao je Asad u danas objavljenom intervjuu za grčki list "Katimerini".

AP navodi da je Asad najverovatnije mislio na različite poruke Bele kuće o tome koliko dugo SAD planiraju da drže američke snage u Siriji.

Asad je rekao i da je zahvaljujući "mudrom ruskom rukovodstvu" izbegnut sukob s Vašingtonom.

- Nadam se da nećemo biti svedoci direktnog sukoba između te dve super sile, jer bi tada stvari izmakle kontroli po ostatak sveta - kazao je Asad.

Na pitanje da li je zabrinut da bi treći svetski rat mogao početi u Siriji, Asad je odgovorio odrečno, pre svega, kako je rekao, zbog mudrosti ruskih lidera.

Na pitanje da li je zabrinut da bi treći svetski rat mogao početi u Siriji, Asad je odgovorio odrečno, pre svega, kako je rekao, zbog mudrosti ruskih lidera.

Upitan da prokomentariše to što ga je Tramp u jednom od tvitova nazvao "životinjom", on je rekao da je pitanje da li takav rečnik predstavlja američku kulturu.

- Kada ste predsednik države, predstavljate moral naroda pre nego svoj lični moral. Ovakav rečnik je veoma loš i ja smatram da ne postoji država na svetu koja ima takav rečnik. Drugo, dobra stvar u vezi Trampa je što se predstavlja na transparentan način, što je u tom pogledu veoma dobro - rekao je Asad.

Prema njegovim rečima, on se sa tom situacijom nosi kao političar i predsednik države.

- Što se mene lično tiče baš me briga, ne pogađa me lično. Bitno je da li će nešto uticati na mene, uticati na moju zemlju, naš rat, teroriste i atmosferu u kojoj živimo - rekao je Asad.

#Bašar al Asad

#Donald Tramp

#Sirija

'