AKTUELNO

U trenutku bekstva bio je okružen policajcima!

Branimir Čaleta iz Vinovca u Hrvatskoj, kojem se jutros sudilo zbog ubistva Ukrajinke Gane Kitaeve, koja je bila u osmom mesecu trudnoće, pobegao je pravosudnim policajcima ispred Županijskog suda u Splitu.

Iako je na rukama imao lisice, uspeo je nekako da pobegne, bežeći preko parkinga u blizini suda i to baš kada su ga hteli da ga uvedu u "maricu" pravosudne policije.

- Nakon što je rasprava završena pravosudni policajci su ga izveli izvan zgrade suda i prilikom ulaska u pravosudni kombi, optuženik za teško ubistvo Branimir Čaleta je pobegao. Pucalo se u znak upozorenja. Uprava za zatvorski sistem je nadležna za sve dalje informacije - kazao je Dinko Mešin, portparol županijskog suda, prenosi "Jutarnji list".

Kako je objavila policija, Čaleta je odeven u majicu kratkih rukava na plavo-bele pruge, farmerice i patike. Visok je oko 180 centimetara i slabije je elesne građe.

- Molimo građane ako uoče navedenog muškarca da odmah obaveste policiju na 192 - apeluju iz splitske policije.

Po dojavama građana, viđen je u blizini Turske kule, a najmanje 15 policajaca upravo pretražuje to područje, kroz šumu prema prostoru Brodosplita.

Antonela Lolić, portparolka PU splitsko-dalmatinske, kazala je da je pronalazak Čalete primarnni zadatak policije u ovom trenutku, piše Dalmacija Danas.

– Na terenu su sve raspoložive snage. U ovom trenutku ne bi bilo svrsishodno otkriti gde je tačno policija i što tačno radimo. Cilj nam je da pronađemo muškarca i to ćemo raditi dok ga god ponovno ne dovedemo u zatvor – zaključuje Lolić.

Kako neslužbeno saznaje 24sata, policija je pronašla njegove odbačene lisice.

#Bekstvo

#Hrvatska

#Ubica