AKTUELNO

LG Electronics je saopštio da će ponuditi do tri verzije ažuriranja Android OS-a za svoje pametne telefone, kako bi ublažio brige potrošača koje su proizašle iz odluke kompanije da zatvori svoju jedinicu mobilnih telefona.

Produženi period ažuriranja OS-a primenjivaće se na pametne telefone koji su lansirani od 2019. godine, što uključuje LG-jeve premium linije pametnih telefona G i V, kao i budžetske brendove kao što su LG Stylo i K. Vrhunski pametni telefoni, LG Velvet i LG Wing, koji su predstavljeni u 2020. dobiće ažuriranja za Android OS do 2023. godine, saopštila je kompanija.

Međutim, precizan raspored zavisiće od Google-ovog vremenskog rasporeda distribucije OS-a i drugih faktora, poput performansi uređaja i kompatibilnosti, rekao je LG.

Prema južnokorejskom proizvođaču elektronike, produženje se vršilo kako bi kompanija mogla da pokaže zahvalnost svojim potrošačima i omogući potrošačima da bez brige koriste svoje LG uređaje. Kompanija je ranije ponudila dve generacije OS ažuriranja za premium pametne telefone i jednu za određene budžetske modele, ali je to od tada prošireno na tri, odnosno dve.

Ranije ove nedelje, kompanija je najavila da će zatvoriti svoju mobilnu poslovnu jedinicu krajem jula. LG je rekao da će do kraja maja proizvoditi telefone kako bi održao svoje obaveze sa telekomunikacijama i partnerima.

#LG