AKTUELNO

Cena kvadrata u Beogradu drastično je skočila, ali vlada pomama i za drugim gradovima u Srbiji, te ga pojedini u nekoliko navrata "skinuli" glavni grad sa prvog mesta na tržištu nekretnina.

Tako je prošlog meseca, najveći rast cena kvadrata zabeležen u Pančevu, dok su i Kragujevac i Niš, prestigli Beograd po obimu prodaje stanova tokom prvih 6 meseci ove godine.

Gledajući prethodni mesec, cene u Pančevu su porasle za 8.7 odsto i iznose u proseku 1.100 evra po kvadratu. U Kragujevcu su se cene kvadrata popele za 4.17 odsto na 850 evra, dok se kvadrat u Nišu prodavao od 1.030 evra u naselju Pantelej, do 1.259 evra u Bulevaru Nemanjića. Međutim, tu nije kraj. Kako procenjuju stručnjaci, cene na ovim lokacija će da rastu i dalje, ali da će tokom naredne godine doći i do stabilizacije cena.

Foto: Google Earth

U PANČEVU KVADRAT SKUPLJI VIŠE OD 50 ODSTO

Cena kvadrata u ovom gradu drastično je skočila prethodnih godina. Međutim, kupaca ima sve više, te iz dana u dan niču nova gradilišta. Glavni pokretač ovog rasta su kapitalne investicije, otvaranje fabrika i kompanja, što kombinovano pruža građanima sigurniji život. Pored toga, Pančevo je svakako mnogo mirnije od Beograda, a udaljeno je samo pola sata vožnje.

KRAGUJEVAC NOVA HIT DESTINACIJA

U više ovogodišnjih izveštaja RGZ Kragujevac i Niš su se pokazali kao hit destinacije za kupoprodaju nekretnina u Srbiji, i u slučaju stambenih i u slučaju poslovnih prostora. Prosečna cena kvadrata u Kragujevcu skočila je u novembru na 850 evra, a poskupljenju je, kao i u Pančevu "kupovalo" otvaranje velikog broja fabrika i poboljšanje infrastrukture.

Foto: Tanjug, Pixabay.com, Pink.rs

U NIŠU KVADRAT I DO 1.260 EVRA

Cena nekretnina u Nišu rasla je nekoliko puta tokom godine, tako da se za kvadrat u bilo kom naselju mora izdvojiti više od 1.000 evra. Prema podacima za prošli mesec, najjeftiniji kvadrat je bio u naselju Pantelej u proseku oko 1.030 evra dok je najskuplji u Bulevaru Nemanjića oko 1.260 evra.

#nekretnine