AKTUELNO

Povodom izraza žaljenja hrvatskog Ministarstva spoljnih poslova zbog "deplasirane i neprimerene reakcije MUP-a Srbije" na izjavu Plenkovića, MUP Republike Srbije saopštio je večeras da je veoma zadovoljan što je javnost u Hrvatskoj prepoznala rad i posvećenost pripadnika MUP-a na rasvetljavanju slučaja nestanka M.P.

Upravo nas je zato i iznenadila neprimerena i ničim izazvana reakcija gospodina Plenkovića - navodi se u saopštenju MUP-a i dodaje:

Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Pixabay.com, MUP Srbije

Nepotrebno i potcenjivačko pominjanje ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina u izjavi gospodina Plenkovića sigurno nije pomoglo istrazi niti je donelo bilo šta dobro. Svi pripadnici MUP-a, od ministra do operativaca u Policijskoj upravi za grad Beograd, daju sve od sebe da se nestanak reši i zato zaista nema ni razloga ni opravdanja za uvođenje ličnih animoziteta i političkih sukoba u slučaj nestanka.

Nadamo se da je ovim polemika završena, a MUP neće prestati da traga za istinom, ma koliko napora bilo potrebno - zaključeno je u saopštenju MUP-a.