AKTUELNO

Srpski navijači več su se okupili u Melburnu i spremni su da protestuju protiv odluke Suda na štetu Novaka Đokovića.

Najbolji teniser sveta je napustio Australiju nakon što je Sud odbio njegovu žalbu protiv ukidanja vize od strane imigracionog ministra Aleksa Hoka, a razlozi za to će naknadno biti objavljeni.

I prethodnih dana navijači su pružali podršku Srbinu na ulicama Melburna, ove nedelje su se opet okupili nakon što je postalo jasno da Đoković ne može da ostane u zemlji i da učestvuje na Australijan openu.

Oni su izašli na ulice, a Novak je napustio državu i pitanje je da li će se vraćati. Izvesno je da neće u naredne tri godine koliko bi mogla da iznosi zabrana. Kako je izgledao čitav dan nakon što je donešena konačna odluka pogledajte u nastavku:

12.52 - Uz tačno 22 minuta zakašnjenja sudeći prema podacima sa zvaničnog sajta aerodroma u Melburnu, avion za Dubai je poleteo, što znači da je Đoković posle 11 dana pakle i drame napustio Australiju!

11.54 - Pojavile su se i prve fotografije Novaka Đokovića pred deportovanje iz Australije.

11.18 - Svoje mišljenje o deportovanju Novaka Đokovića otkrio je i poznati srpski glumac, Petar Božović.

10.49 - Povodom čitave situacije u Australiji, oglasio se hrvatski fudbaler Dejan Lovren.

10.25 - Zvanično: Novak u 12.30 po ovdašnjem vremenu napušta Australiju letom Melburn - Dubai.

10.00 - Policija je stigla do zgrade u kojoj je Đoković ispratio suđenje i čekao odluku. U istoj zgradi je Novak boravio i na prvom suđenju kada je sudija Keli odlučio u njegovu korist.

9.21 - Ispred zgrade u kojoj je Đoković pratio suđenje trenutno se nalazi ogroman broj novinara i fotoreportera, a svi očekuju izlazak Novaka.

9.05 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o odluci protiv Novaka Đokovića.

8.41 - Simpatičan stariji čovek je pružao podršku Novaku i dok je bio zatvoren u hotelu. On se još jednom pojavio na ulici u dresu fudbalske reprezentacije Hrvatske i s kačketom Srbije.

Foto: printscreen

8.23 - Mnogo je Australijanaca koji likuju zbog odluke protiv Đokovića, međutim ima i onih koji ne zaboravljaju da je Novak i za njihovu zemlju učinio mnogo.

- Izvini Novače, marionete iz australijske Vlade puze svojim globalnim vladarima iz novog svetskog poretka - poruka je jednog čoveka koji je podržao protest.

Foto: printscreen

8.11 - Zvuci harmonike i melodija "Marš na drinu" u Melburnu.

8.05 - Pored srpskih navijača koji su sa zastavama izašli na ulice, tamo su i Australijanci nezadovoljni odlukom Suda.

- Stojimo uz Novaka, sloboda izbora - čuje se u Melburnu.

Autor:

#Novak Đoković