AKTUELNO

Postavlja se pitanje da li je ova tragedija mogla biti sprečena.

Sedamnaestogodišnja Valentina N.V. iz Subotice, koja je pre nekoliko dana nestala, pronađena je juče mrtva. Po rečima subotičke policije, u pitanju je samoubistvo, jer na telu nisu uočeni tragovi nasilja.

Slučaj je sam po sebi vrlo kompleksan jer se radi o detetu koje je promenilo dve hraniteljske porodice, i koje je javno govorilo o tome da sebe vidi "dva metra ispod zemlje" - te se postavlja pitanje da li je ova tragedija mogla biti sprečena?

Telo nesrećne devojke pronađeno je na napuštenoj pruzi koja deli školu u naselju Aleksandrovo. Oko njenog beživotnog tela pronađene su kutije lekova sa flašom alkohola, zbog čega je sumnja da je tako izvršila samoubistvo.

Poznanici kažu da je Valentina i ranije imala suicidne misli, o čemu je i govorila na svom nalogu na društvenoj mreži TikTok, te da se lečila na dečijoj psihijatriji.

Valentina je nestala u petak u prepodnevnim časovima, a istog dana njen mobilni telefon je lociran u blizini tehničke škole "Ivan Sarić", koja se nalazi u samom centru grada.

Ono što je rečeno iz Srednje medicinske škole u Subotici, na kojoj se vijori crni barjak zbog tragedije, čim se čulo za Valentinin nestanak jeste da su svi njeni školski drugari odmah krenuli u potragu za Valentinom.

Prema nezvaničnim saznanjima medija, Valentinina biološka majka takođe je sebi oduzela život, a otac ju je napustio zbog nezadivne finansijske situacije. Ovo nije bio prvi put da Valentina pobegne od kuće, prethodni put to se dogodilo pre samo tri meseca.

Valentinino telo odneto je na obdukciju u Novi Sad. Istraga nadležnih će dati bar neke konkretne odgovore, ali ona glavna dilema šta je trebalo biti učinjeno kako se još jedan mlad život ne bi ugasio, moriće mnoge večno.