AKTUELNO

Stefan Srbljanović iz Centra za društvenu stabilnost govoreći o tome što je kongresmenka Klaudija Teni pisala Aljbinu Kurtiju kaže da je važno da u SAD postoje pojedinci koji ne gledaju blagonaklono na ono što Kurti radi na KiM, to je ohrabrujuće.

- Što se tiče izbora u SAD, jasno je da će Tramp biti Republikanski kandidat i čini se da što ga više hapse, to njegov rejting više raste. Nama je bitno da imamo dobre odnose sa SAD, jer su oni ovde garant stabilnosti - rekao je Srbljanović za Novo vikend jutro Jovane Jeremić na TV Pink.

Kako je dodao, jasno je da jedino SAD kao najveća sila na svetu mogu da obuzdaju Kurtijev teror koji sprovodi nad Srbima.

Foto: TV Pink Printscreen

Vladimir Kokanović, predstavnik Srba u Sloveniji, rekao je da je jako važno da je momenat u kojem je pismo izašlo odličan.

- Nije to pismo slučajno napisano. To pismo tako napisano je posledica izuzetno dobrih diplomatskih aktivnosti koje čini Srbija - kazao je Kokanović.

Foto: TV Pink Printscreen

On je istakao da je diplomatija Beograda izuzetno dobra, zbog čega se dešavaju stvari poput ovog pisma.

- Sada je više nego jasno da je Srbija stub stabilnosti ovog regiona - ocenio je Kokanović.

Srbislav Filipović, političar, rekao je da smo 12 godina imali politiku nerada, a da poslednjih godina imamo politiku rada za srpske interese.

Foto: TV Pink Printscreen

- Histerija kod Albanaca je sve veća što više Srbija ulaže za lobiranje za srpske interese. Iza njih ne stoji politika, već otimanje teritorije - kazao je Filipović i dodao da diplomatska aktivnost Srbije doprinosi napretku po pitanju KiM.

- Nema mira bez dobrih odnosa Srba i Albanaca. Nema nacionalno čistih država na Balkanu - dodao je Filipović i dodao da je to propali projekat na Zapadnom Balkanu.