AKTUELNO

Od 14. do 19. novembra u Egiptu će boraviti privredno – politička delegacija grada Jagodine, na čijem čelu će biti predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

- Grad Jagodina i Srbija su veoma interesantni za investitore i tako je pre mesec i po dana u Jagodini i Beogradu boravila privredno – politička delegacija iz Egipta i tada su nas pozvali da posetimo Egipat i mi smo taj poziv prihvatili. Od srede 14. do 19. novembra u egipatskom regionu Crvenog mora boraviće privredno – politička delegacija grada Jagodine, gde ćemo imati sastanke sa Guvernerom Crvenog mora Ahmedom Abdalahom, sa privrednicima regiona Crvenog mora i vlasnicima velikih hotela, kao i sa rukvodstvom grada Marsa Alam sa kojim smo u Jagodini potpisali Sporazum o saradnji i bratimljenju - rekao je, na današnjoj konferenciji za novinare, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

- Predložićemo vlasnicima velikih hotela na Crvenom moru, koji imaju po 1.000 soba, da jedan hotel naprave i u Jagodini ili nekom drugom gradu u Srbiji. U našoj delegaciji biće i privrednici koji zapošljavaju preko 1.000 radnika i biće to prilika da uspostave saradnju sa svojim egipatskim kolegama. Jedan od njih je i Milovan Vidojević, vlasnik kompanije „Testeral“ iz Jagodine, koji je prilikom našeg boravka u Vašingtonu potpisao i počeo izvoz svojih proizvoda (alu i pvc stolarija) u vrednosti od 4.000.000 dolara. Egipat i Titova Jugoslavija imali su veoma dobre odnose i mi hoćemo da to prijateljstvo pretvorimo u ekonomsku saradnju - rekao je Marković.

Vlasnik jagodinske kompanije „Testeral“ Milovan Vidojević, rekao je da privrednici iz Jagodine zahvaljujući i svojoj lokalnoj samoupravi osvajaju tržišta širom sveta.

- Moja kompanija je osvojila Evropu i Severnu Ameriku, na redu je Afrika, pa Azija, Australija i Južna Amerika. To je veliki uspeh i uspeh grada Jagodine, koji je uvek u svojim delegacijama vodio i vodi i privrednike i mi na taj način ostvarujemo važne kontakte i osvajamo tržišta i da na svim kontinentima budu prozvodi na kojima piše "Made in Jagodina - rekao je Vidojević.

#Dragan Marković Palma

#Egipat

'