AKTUELNO

Kada su pre više od 20 godina dve devojke krenule u posetu "ukletom" hotelu u Japanu i nestale, u javnosti su počele da kolaju priče o strašnoj sudbini koja ih je zadesila, a tek 2020. godine misterija je konačno rešena.

Megimi Jašiki (19) i Narumi Takumi (19) nestale su 1996. godine. Svojim porodicama rekle su da idu automobilom u grad Uozu, kako bi obišle hotel sa toplim izvorima koji je bio napušten, uprkos tvrdnjama meštana da je reč o "ukletom" mestu.

Hotel Tsubono zatvoren je 1980-ih zbog finansijskih problema, ali ubrzo je postao sastajalište sumnjivih ljudi.

Poslednji kontakt s devojkama bio je kad je Takumi poslala poruku koja je jednostavno glasila: "Mi smo u Uozuu". Dva dana kasnije prijavljen je njihov nestanak i više nikada nisu viđene sve dok njihovi ostaci nisu pronađeni 25 godina kasnije u luci Fušiki - oko 13 kilometara od njihovog doma u gradu Himi, prenosi "Večernji list".

Godinama policija nije znala šta se dogodilo, ali onda su se krajem 2014. javila tri svedoka, od kojih je jedan rekao: "Automobil u kojem su bile dve žene je sleteo u more sa parkirališta u blizini parka Kaiomaru u ponoć 1996. godine".

Jedan od svedoka rekao je da su prišli automobilu, ali je on iznenada krenuo unazad i pao u more. Na pitanje zašto im je trebalo toliko vremena da se jave, rekli su da su bili "uplašeni".

Međutim, ni tada policija nije odmah reagovala. Trebalo je da prođe još nekoliko godina da pronađu ostatke nesrećnih devojaka.

Internetom kruže razne glasine, uključujući umešanost tinejdžerskih motociklističkih bandi kao i otmicu severnokorejskih agenata, ali čini se da je tužna istina da policija nije brzo reagovala na izjave svedoka i čekala je šest godina pre nego što je pretražila mesto u moru gde je upao automobil i pre nego što su tela konačno pronađena.

"Nastavićemo sa istragom prema potrebi u budućnosti", poručili su iz policije.