AKTUELNO

O jednoj od glavnih tema protekle nedelje, objavljivanju sadržaja internog izveštaja demokratske stranke o trošenju finansijskih sredstava te stranke, za Nacionalni dnevnik televizije Pink, govorio je Marko Matić iz Antidot novinarske mreže.

Ovo otkriće, koje je  izazvalo buru i sukobe među opozicionim liderima a doskorašnjim stranačkim saradnicima, bila je jedna od glavnih tema protekle nedelje. U izveštaju se iznose detalji o tome kako su bivši rukovodioci stranke Dragan Đilas i Bojan Pajtić, zajedno sa Aleksandrom Šapićem i ostalim funkcionerima, isisavali novac iz stranačke blagajne i tako je doveli do bankrota.

Marko Matić ističe da smo mi već nekoliko meseci svedoci sukoba između članova i funkcionera demokratske stranke i onih koji su tu stranku nekada zloupotrebili i obogatili se na njenim leđima.

Foto: Printscreen

- Još pre nekoliko meseci smo počeli da istražujemo fenomen ljudi koji su dolazili u demokratsku stranku, dobijali su bez ikakvog radnog iskustva visoke funkcije, osnivali firme, obogatili se i napuštali tu stranku i posle određenog vremena su se vraćali u politiku - rekao je Matić.

On podseća da su oni u decembru došli do izveštaja demokratske stranke koji je načinjen mesec dana ranije i dodaje da im je trebalo vremena da provere sa ljudima iz vrha demokratske stranke njegovu autentičnost .

- Kada smo to sve proverili mi smo doneli odluku da to objavimo jer smatramo da je to u interesu javnosti. U ovom slučaju imali smo priliku da vidimo svo licemerje jednog dela medijske scene Srbije.

Kako kaže, kada su objavili dokument neki mediji su ignorisali tu temu. Ali su, kako dodaje, tekst koje je objavio Krik davali kao udarnu vest, a kada je Antidot objavio ovo o čemu su oni inače nagađali, ćutali su.

Foto: Printscreen

-  Ovo je samo deo dokumentacije iz koje će se videti kako je opustošena kasa dok je Dragan Đilas bio gradonačelnik, kako je nastao dug od 1,2 milijarde svra, ali i šta su radili u tim poslovima, afere i slično - rekao je Matić, i dodao:

- Đilas je čovek koji sada obećava da će proterati rijaliti iz Srbije, on koji je doneo prvi veliki rijaliti u Srbiju a sada preti da će ih proterati. A da vas podsetim on je uzurpirao ono što je bilo namenjeno za decu Beograda i na tome zaradio milionske sume, i krajnje je licemerje da sada govori da će on da zaštiti decu, trudnice i porodilje ali to su priče iza kojih se kriju veoma opasne namere.

#Antidot

#Marko Matić

'