AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će Skupština grada Beograda na sednici koja se održava 30. novembra doneti odluku da neki od najvećih srpskih novinara dobiju ulice.

"Prihvatili smo predlog Udruženja novinara Srbije da Miroslav Miro Radojčić, Predrag Milojević, Bogdan Tirnanić i Aleksanar Tijanić dobiju ulice u našem gradu", rekao je Vesić. 

On je ukazao da je cilj da se pošalje poruku da je novinarstvo važan deo društva i da veliki novinari zaslužuju trajno sećanje. 

"Pored toga, ulicu će dobiti Milutin Čolić, osnivač FEST-a, i Dinko Tucaković na predlog Jugoslovenske kinoteke kao i Dragan Sakan, začetnik marketinga u Srbiji i regionu. Na sednici će se naći i moj predlog da Milan Vukos, potpredsednik Skupštine grada u vreme Branka Pešića dobija ulicu", rekao je Vesić.

On je dodao da je Milan Vukos, kao potpredsednik grada, učestvovao u osnivanju kulturnih manifestacija "BITEF", "BEMUS", "FEST" i "Radost Evrope" koji su danas simboli grada Beograda. 

Aktivno se zalagao za poboljšanje statusa umetnika i stvaralaca, te su u njegovo vreme mnogim književnicima, glumcima i slikarima dodeljeni stanovi i ateljei. 

"Milan Vukos je svestrano bio posvećen stvaralaštvu i kulturi, godine tokom kojih je obavljao funkciju direktora Radio Televizije Beograd ostale su upamćene kao zlatno doba televizije", rekao je Vesić. 

Vesić je dodao da će Beograd u ponedeljak dobiti i Briselsku ulicu na predlog zamenice potpredsednika Skupštine grada Beograda Andree Radulović. 

"Brisel decenijama ima Beogradsku ulicu, a čim prilike zbog epidemije korona virusa budu dozvolile potpisaćemo Povelju o brtamiljenju dve prestonice", istakao je Vesić, saopštio je Sekretarijat za informisanje. 

Vesić je dodao da će uskoro ulice u Beogradu dobiti i Beč i Varšava jer su to gradovi koji imaju ulice koje nose ime Beograda i poštuju nas kao prijatelje.

#Goran Vesić