AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji sportske hale u barajevskom naselju Gaj koja bi trebalo da bude završena do kraja sledeće godine.

Vrednost investicije je 380 miliona dinara, radovi se izvode u dve faze, od kojih prva košta 132 miliona dinara bez PDV-a, a do sada su izvedeni radovi u vrednosti od oko 80 miliona dinara.

"Barajevo nema sportsku halu, a naša politika je da svi delovi Beograda budu jednako razvijeni i da svi njegovi građani bez obzira u kom delu grada žive tu zadovoljavaju svoje osnovne potrebe", rekao je Vesić.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

Naveo je da se radovi na izgradnji sportske hale izvode uprkos krizi koju je izazvala epidemija korona virusa i dodao da će biti završeni do kraja sledeće godine.

"To znači da će ljudi koji žive u Barajevu prvi put imati sportsku dvoranu, a jednako je važno i to što će klubovi sa ove teritorije imati uslove za rad i takmičenja", rekao je Vesić.

Dodao je da je ideja da se čitav ovaj prostor pretvori u pravi sportski kompleks, odnosno da se u narednim godinama tu naprave otvoren i zatvoren bazen, veliki parking, otvorena igrališta...

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović je podsetio da je kamen temeljac za izgradnju sportske hale položen pre pet meseci i dodao da radovi napreduju, uprkos epidemiji korona virusa i krizi koju je ona izazvala.

"Trudićemo se da od Barajeva, kako smo građanima i obećali, napravimo bolje mesto za život", rekao je Adamović i dodao da je raspisan konkurs za idejni projekat za novu pijacu u Barajevu, da će se nastaviti sa uređenjem šetališta pored reke Barajevice.

#Barajevo

#Goran Vesić