AKTUELNO

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han doputovacće večeras u Beograd gde će sutra razgovarati sa visokim srpskim zvaničnicima i učestvovati u investicionoj konferenciji.

Kako je Tanjugu najavio sam Han, cilj radne posete je da se građanima pokažu konkretni rezultati evrointegracionog procesa.

"Poseta će imati tri elementa - dolazak na investicionu konferenciju, obilazak Žeželjevog mosta odnosno radova na pristupnim deonicama, a zatim ću se sastati i sa predsednikom i premijerom", izjavio je evropski komesar.

Odgovarajući na pitanje Tanjuga da li u Srbiju dolazi sa posebnom porukom za vlasti i građane, Johanes Han kaže da će fokus njegove posete biti da se građanima pokažu "konkretni i vidiljivi" rezultati:

PROČITAJTE JOŠ: Predsedništvo SNS danas i o mandataru

"Ja požurujem sve ljude kako na terenu, tako i ovde u Evropskoj komisiji, jer mislim da je vreme da pokažemo nešto građanima. Oni postaju pomalo umorni zbog uobičajnih ishoda i zaključaka samita. Ovde se radi o konkretnim dešavanjima", poručio je evropski komesar za pregovore o proširenju.

Han je naglasio da očekuje investiciona konferencija na kojoj će učestvovati u četvrtak u Beogradu da podsticaj za stimulaciju, kako privrede i brže implementacije ideje o regionalnom ekomomskom tržištu, tako i celokupnog procesa stabilizacije regiona i napredak u procesu evrointegracija.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han iz Beograda u petak putuje u Crnu Goru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom.

Sastanak će početi u 8 sati u Vili Mir.

Nakon sastanka Vučić i komesar Han će se obratiti medijima, navodi se u saopšetnju Službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

#Beograd

#Johanes Han

#Sastanak

'