AKTUELNO

Dom zdravlja u Borči završen je u februaru ove godine, ali do danas traje nabavka za njegovo opremanje koju sprovodi Ministarstvo zdravlja, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Neću nikog da krivim, jer ne znam koliko traju te nabavke. Nadam se da će Ministarstvo zdravlja uskoro opremiti Dom zdravlja u Borči, s obzirom na to da smo u vreme pandemije opremili tolike bolnice – istakao je Vesić.

On je za Studio B istakao da na sedmičnom nivou šalje urgenciju za opremanje Doma zdravlja u Borči.

– Uložili smo veliki novac u taj objekat, koji ima skoro 7.000 metara kvadratnih. Građani će imati kompletnu uslugu, uključujući i hitnu pomoć. Takođe je uređen projekat da se od starog doma zdravlja napravi opštinski uslužni centar, gde će građani na usluzi imati sve opštinske i gradske šaltere, i delom republičke, kao i stanicu Komunalne milicije. Radovi će početi čim počne sa radom novi dom zdravlja – najavio je Vesić.

Odgovarajući na pitanja građana, Vesić je istakao da će se pored Doma zdravlja u Borči uskoro graditi vrtić.

– Početak izgradnje vrtića je predviđen za septembar. Takođe, očekujem da će u septembru-oktobru biti raspisan tender za izgradnju kanalizacije u Borči. Pre toga smo imali ogroman posao oko sprovođenja procedura sa Evropskom investicionom bankom. Početak radova se očekuje u novembru-decembru ove godine – precizirao je zamenik gradonačelnika.

Najavio je i izgradnju gimnazije na lokaciji PKB-a, prve srednje škole posle poljoprivredne u tom delu grada.

– Sa Republikom takođe radimo na uređenju Zrenjaninskog puta. Potpisan je ugovor o izgradnji brze saobraćajnice Beograd–Zrenjanin, dok već sledeće godine počinje izgradnja mosta preko Ade Huje. To će omogućiti puštanje tramvajskog saobraćaja na levoj obali Dunava – najavio je Vesić.

#Goran Vesić