AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je jutros da su na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba ukinute skoro sve protivepidemijske mere i da se zemlja vraća normalnom životu.

Vesić je na rekao da je veoma zadovoljan zbog toga i naveo da je u Beogradu vakcinisano 52,1 odsto stanovništva, odnosno 725. 225 lica, i naveo da će glavni grad u narednih sedam dana doći do 700.000 građana koji su dobili i drugu dozu.

Vesić je ukazao da će festivali moći da budu organizovani sa posebnim odobrenjem Kriznog štaba za svaki festival, što zači da će biti održani Bir fest, Egzit i drugi festivali.

Objasnio je da je to veoma važno za Beograd jer zbog festivala dolazi veliki broj stranih turista, a Beograd živi od stranih turista. "Očekujem da će naši hoteli biti puni tokom leta, a to znači posao za zaposlene u njima, za taksiste, turističke vodiče, prodavce suvenira,...", rekao je Vesić.

On je ponovio da je njegov posao da se bori za radna mesta u Beogradu i dodao da je zato jučerašnja odluka Kriznog štaba o popuštanju mera važna.

Vesić je uputio molbu ugostiteljima i svim organizatorima skupova da vode računa o poštovanju važećih mera kako se korona virus ne bi vratio na jesen i zimu.

Naveo je da su uslovi za održavanje svadbi merenje temperature, razmak između stolova, 50 odsto popunjenosti kapaciteta i pleksiglas između muzike i gostiju.

#Goran Vesić