AKTUELNO

Prava domaćica!

Poznata folk pevačica Zlata Petrović vrlo je vešta u kuhinji, a recept za pasulj usavršava godinama, budući da je to omiljeno jelo nje i njenih ukućana. Budući da je ovih dana zbog epidemije koronavirusa konstantno u kući, ona uživa u pripremi svakojakih specijaliteta, a sa čitaocima našeg portala ipak je rešila da podeli recept za čorbast pasulj sa suvim rebrima i dimljenom slaninom, budući da je ovo jelo vrlo često na meniju u njenom domu.

Foto: Pixabay.com

Potrebno vam je:

- pola kilograma šarenog pasulja - 2 ili 3 glavice crnog luka, po ukusu - suva rebra - dimljena slanina

- Ceo život najviše na svetu volim pasulj, kao i moja deca. Ja ga spremam totalno bez zaprške, izbegavam je i u ostalim jelima. Kad spremam čorbast pasulj gledam da ne koristim beli. Prvo operem pasulj dobro, stavim jednom da proključa, onda prospem tu vodu i posle stavim vruću vodu. Ne sme da bude hladna voda. Onda ponovo stavim pasulj da se kuva, uzmem 2,3 cele glavice luka oljuštene i stavim u pasulj da se skuvaju. Kad se taj luk raspadne, onda ga vadim. Onda dodajem suva rebra i dimljenu slaninu u pasulj. Ja ne stavljam nijedno ulje, niti bilo kakvu masnoću, zato stavljam onako masniju slaninu koja je dimljena. Onda pasulj dobije taj poseban miris. Ja pasulj kuvam na jakoj vatri da se ta zrnca pasulja raspadnu malo da se dobije gustina. Pasulj kuvam otprilike oko dva i po sata. Na kraju dodajem malo soli i vegete. Čorbast pasulj volim da serviram sa nekom salatom, u onim starinskim zemljanim posudama - otkriva Zlata, a njen recept za savršen ručak isprobajte i vi.

Foto: Unsplash.com

Svakog dana u 19 časova novi recept

U narednim danima mnoge javne ličnosti će našim čitaocima poklanjati svoje recepte. Recepte poznatih možete pronaći na najbržem portalu Pink.rs svakog dana u 19 časova!

Autor: M. K.

#Zlata Petrović

<
'