AKTUELNO

Velika se prašina u javnosti digla nakon vesti da je folker Miki Mećava navodno bez saglasnosti napustio kovid bolnicu u kojoj se lečio od koronavirusa. Spekulisalo se čak i o zatvorskoj kazni ukoliko se utvrdi da je to zaista tako, a povodom čitave priče oglasio se i on.

Mećava je u svom otvorenom pismu na Fejsbuku istakao da nije bežao, već da se javio lekarima, a usput je priložio i medicinsku dokumentaciju.

Foto: Facebook.com

- Osećam potrebu da se obratim svima koji su bili uz mene, davali mi podršku i uz čiju pomoć sam sada mnogo bolje nego pre dve nedelje kada sam zakoračio na Infektivnu kliniku u Beogradu. Ne bih dužio ponovo o istorijatu moje bolesti, pre svega želim da iskazem ogromnu zahvalnost doktorima I kompletnom osoblju Infetktivne klinike u Beogradu, na čelu sa dr Goranom Stevanovićem na izuzetnom profesionalizmu, požrtvovanosti, hrabrosti, posvećenosti I kompetentnosti. Ukratko o jučerašnjem danu - otpušten sam juče sa Infektivne klinike na kućno lečenje uz određenu terapiju. Na moje insistiranje da svratim do Arene da uradim još neki test preventive radi, dr Stevanović mi je rekao:,, Što se nas tice, ti si za nas izlečen, dobio si određenu oralnu terapiju, a ti radi kako misliš da treba". Otišao sam do Arene gde sam uredno primljen i uz konsultaciju sa lekarima Arene shvatam da se na meni ništa neće raditi dok ne bude jutarnje vizite, a možda ni tada zbog velike gužve. U Areni su predivni uslovi i kompletan prihvat lako zaraženih bolesnika je fenomenalan - započeo je Mećava, a potom nastavio:

Foto: Facebook.com/miki.mecava.54

- Moram da istaknem nešto što je na moja pluća jako loše u tom trenutku uticalo - to je prašina iz vojničkih ćebadi i kreveta, a ja sam jako alergičan na prašinu! Počeo sam teško da dišem i nos mi se zatvorio. Opet sam se konsultovao sa doktorima i zaključio da dalji ostanak u Areni može po moje zdravlje da bude veoma loš u ovom trenutku jer su mi pluća jako osetljiva. Uredno sam se svima javio i otišao kući sa maskom, vizirom i rukavicama. Samoizolovao sam se!

Kako kaže, nije se poneo neodgovorno i sve je uradio kako druge ne bi zarazio.

Foto: Facebook.com/miki.mecava.54

Ovo govorim jer sam odgovoran i ozbiljan građanin ove države i ne mogu da dozvolim da se tako zbijaju šale u vezi ovako ozbiljne bolesti, i ne bih nikada ugrozio nikoga. Na kraju, neću navoditi imena nikoga više od doktora posebno, niti profesora, lekara, medicinskog osoblja i bolničkog osoblja koji su me držali i negovali kao malo vode na dlanu jer bih nepravedno izostavio nekoga od njih. Oni su heroji i svaka im čast. Naše zdravstvo ima ogromne kapacitete i velike profesionalce, i snagu predivnih i poslu posvećenih ljudi i ponosan sam na sve te ljude! Neka nas uz sve njih Bog čuva - poručio je pevač.

Autor: D.T.

#Miki Mećava

#koronavirus