AKTUELNO

Presek vesti koje su obeležile proteklu sedmicu.

PONEDELJAK, 2. januar - MARINA MALJKOVIĆ PODNELA OSTAVKU? Košarkašice Srbije ostaju bez selektora!

Kako prenose beogradski mediji obrazloženje ove iznenadne odluke i promenama u nacionalnom timu daće u utorak novi predsednik KSS Predrag Danilović i sama Marina Maljković.

Foto: Košarkaški savez Srbije

UTORAK, 3. januar - Anketa: Vučić može da pobedi već u prvom krugu

Premijer Srbije, ako bi se kandidovao, imao bi šanse da pobedi već u prvom krugu predsedničkih izbora. Tomislav Nikolić mogao bi da ima veliki problem u drugom krugu, pokazuju rezultati ankete. Vučić bi u drugom krugu ubedljivo pobedio i Nikolića, pokazalo je ispitivanje javnog mnjenja sprovedeno između 16. i 26. decembra, na uzorku od 1.200 ispitanika.

Foto: Tanjug

SREDA, 4. januar - LEPA VEST: Za prvo dete trostruko više novca! Ima li penzije za majke troje dece?

Roditeljski dodatak za prvo dete u ovoj godini biće povećan na 100.000 dinara. To znači, da će naknada za dolazak prvorođenčeta biti znatno veća od sadašnje, s obzirom na to da mame i tate danas od države dobijaju 38.000 dinara. Računica predlagača i blagajnika se poklapaju, pa će roditelje za nekoliko meseci obradovati znatno viši iznosi.

Foto: Pixabay.com

ČETVRTAK, 5. januar - SMRT U STANU U MIRIJEVU! Evo šta kažu ŠOKIRANE komšije! (FOTO)

Danas su u beogradskom naselju Mirijevo, u stanu u Ulici Nikole Doksata broj 77, pronađeni mrtvi mladić i devojka. Prema rečima našeg reportera, mladić (A.M.) je bio 1987. godište, a devojka Simona je 1999. godište.

Foto: Pink.rs

PETAK, 6.januar - Lančani sudar kod Niša: SPAŠENA BEBA! Žandarmerija izvlači ljude iz zaglavljenih vozila! (FOTO+VIDEO)

U sudaru je učestvovalo 30 vozila, a 17 osoba je povređeno. Pripadnici Žandarmerije učestvuju u izvlačenju ljudi iz automobila zaglavljenih na deonici auto-puta kod Niša koja je blokirana zbog snega i sudara. Jedinica je po nalogu ministra policije izašla na teren kako bi pomogla saobraćajnoj policiji i Sektoru za vanredne situacije u vađenju putnika i vozila iz snežnih nanosa. Među zaglavljenim automobilima bio je i jedan u kome je bila beba, koju je prevezla ekipa Hitne pomoći.

Foto: Tanjug

SUBOTA, 7.januar - OBELEŽAVANJE BOŽIĆA: Služene liturgije širom Srbije!

Obeležavanje Božića počelo je ponoćnim liturgijama, a prvu ponoćnu božićnu liturgiju u Hramu Svetog Save služio je episkop toplički Arsenije, uz prisustvo brojnih građana, kao i predstavnika republičkih i gradskih vlasti. Prvi radosni pozdrav "Mir Božji Hristos se rodi" na Kosovu i Metohiji upućen je ovog Božica iz Hrama Hrista Spasa u centru Prištine.

Foto: Tanjug

NEDELJA, 8. januar - KAMION U JERUSALIMU POKOSIO PEŠAKE: Troje mrtvo, više od desetoro ranjeno! (FOTO)

U Jerusalimu se dogodila tragedija kada je kamion udario u pešaka i tom prilikom ubio troje, a ranio više od deset ljudi, javljaju izraelski mediji a prenosi RT.

#Aleksandar Vučić

#Božić

#Pregled vesti

#Smrt

#Svet

'