AKTUELNO

Presek vesti koje su obeležile proteklu sedmicu.

PONEDELJAK, 16. januar - Mogerini: Hvala Vučiću, bila sam veoma zabrinuta!

Šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini izjavila je danas da je bila "vrlo zabrinuta" jer je situacija sa vozom za Kosovsku Mitrovicu mogla da eskalira. Ona je posebno zahvalila Aleksandru Vučiću na vođstvu koje je pokazao u teškim trenucima, što je, prema njenim rečima, premijeru Srbije obezbedilo osnovu da nastavi da se kroz dijalog zalaže za interese svoje zemlje, kao i naroda u regionu.

Foto: Tanjug

UTORAK, 17.januar -  AMERIKA UVODI SANKCIJE DODIKU? Evo šta na to kaže premijer Vučić!

Foto: Tanjug

Sjedinjene Američke Države stavile su na crnu listu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Prema toj odluci, kako saznaju mediji, izdat je nalog za da se Dodiku blokiraju svi računi i imovina u inostranstvu, kao i da mu se zabrani ulaz na teritoiju SAD. Predsednik RS prethodno u dva navrata nije dobio vizu za ulazak u SAD kako bi prisustvovao inauguraciji novog američkog predsednika.

SREDA, 18. januar - UGROŽENI MOSTOVI? Led iz Mađarske kreće ka Srbiji? (VIDEO)

Dejan Vladiković iz RHMZ za TV Pink kaže da je na rekama u Srbiji led debljine od 10 do 20 centimetara. Na Dunavu i Tisi je delimični i potpuni ledostaj, dok je na ostalim rekama ledohod, odnosno led u pokretu, naveo je Vladiković i dodao da se očekuje dalje udebljenje leda na rekama i povećevanje zaleđenih površina.

Foto: Beta

ČETVRTAK, 19. januar - BOGOJAVLJENSKA TRKA ŠIROM SRBIJE: U Ledenim rekama PLIVALA I DECA!

Foto: Printscreen

Tradicionalno plivanje za Časni krst oganizovano je na Bogojavljenje širom Srbije, a u Beogradu se plivalo na Adi Ciganliji, Zemunskom keju i, zbog vremenskih uslova, na bazenu Milan Gale Muškatirović na Dorćolu.

PETAK, 20. januar - Premijer za Pink: Velja Ilić? Neću da vodim trange-frange politiku (VIDEO)

Premijer Aleksandar Vučić je u intervju za Televiziju Pink govorio o nastupu na Davosu, ali i o predsedničkim izborima i incidentu u Beškoj... Premijer Srbije je govoreći o napadu lidera Nove Srbije Velimira Ilića rekao da je Ilić ustvari sve najlepše rekao o njemu i vladi koju vodi.

Foto: Printscreen Youtube

SUBOTA, 21. januar -  ISPUNIO OBEĆANJE: Tramp ukinuo OBAMAKER (FOTO)

Foto: Tanjug AP

Novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp potpisao je u petak, čim je ušao u Belu kuću, ukaz protiv zakona o zdravstvenom osiguranju "Obamaker" koji je obećao da će ukinuti tokom svoje kampanje, objavila je Bela kuća. Tramp je u kabinet došao pre tradicionalnih balova organizovanih njemu u čast čime je želeo da pošalje jasnu poruku svom biračkom telu.

NEDELJA 22. januar - NASTAVAK DIJALOGA S PRIŠTINOM: Nikolić i Vučić u utorak u Briselu

U utorak u večernjim časovima nastavićemo dijalog s Prištinom u Briselu, najavio je na pres konferenciji u Vladi Srbije premijer Aleksandar Vučić. On veruje da će prištinska strana dovesti svoje najviše predstavnike.Takođe, kako je rekao, veruje da će razgovori biti uspešni, a mi ćemo, napomenuo je, uložiti mnogo truda i rada da bismo obezdedili ekonomski sigurnu budućnost za građane u Srbiji.

Foto: Tanjug

S. P.

#Događaji

#Nedeljni Presek

'