AKTUELNO

Presek vesti koje su obeležile proteklu sedmicu.

PONEDELJAK, 23. januar - VOZAČI, STIŽU DOBRE VESTI! Evo do kada možete da zamenite tablice

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Zavodom za izradu novčanica i kovanog novca donelo odluku da se zamena registarskih tablica odloži za dve godine.

Foto: Tanjug

UTORAK, 24. januar - RAZGOVORI U BRISELU! Nikolić: Uprkos malim očekivanjima, nadam se dogovoru (FOTO)

Foto: Beta

U Briselu, gde se nastavlja dijalog Beograda i Prištine, u toku je sastanak delegacije Srbije u kojoj su ovog puta i predsednik i premijer Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić i šefice evropske diplomatije Federike Mogerini. Predsednik Nikolić izjavio je da od večerašnjih razgovora u Briselu nema velikih očekivanja, te da se nada da se bar postigne dogovor o ponašanju u nekim narednim situacijama poput nedavne kada je Priština na sever Kosova poslala specijalne policijske snage.

SREDA, 25. januar - DRAMA NA AUTO-PUTU: 20 vozila u tri udesa, poginula dva vozača, petoro povređeno, gori Hitna pomoć (FOTO+VIDEO)

Nesreća se dogodila oko 8.25, a jedna osoba je preminula na mestu. Policija je na terenu kao i ekipe Hitne pomoći. U nesreći je poginuo vozač kombija koji je izašao iz vozila kako bi pružio pomoć ljudima koji su bili u slupanim automobilima. Na njega je u tom trenutku naletelo drugo vozilo i usmrtilo ga.

Foto: YouTube screenshot

ČETVRTAK, 26. januar - PROBIJEN LEDENI ČEP KOD DALJA: Dva ledolomca nadomak Beograda

Foto: Beta

Dva mađarska ledolomca "Jektoro VI" i "Jektoro XI" probili su ledeni čep kod Dalja. "Jektoro XI" trenutno održava probijeni koridor i na ovaj način pokušava da omogući proticanje leda. Mađarski ledolomci "Sečenji" i "Jektoro 7" trenutno probijaju ledenu barijeru koja je formirana od Surduka do Pupinovog mosta. Debljina leda je oko 1,5 metara, a na pojedinim delovima i do dva metra. Očekuje se da oni danas stigunu i do Beograda.

PETAK, 27. januar - OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA: Širom Srbije proslavljen Dan Svetog Save (FOTO)

Škole u Srbiji obeležile su školsku slavu Svetog Savu, svečanim priredbama i sečenjem slavskog kolača. U većini škola u Srbiji organizovane su predstave koje uglavnom govore o životu svetitelja. Osim predstava, priređivan je i muzički program.

Foto: Tanjug

SUBOTA, 28. januar - RAZGOVOR KOJI ČEKA CEO SVET: Tramp pozvao Putina (FOTO)

Foto: Tanjug AP

Predsednik SAD Donald Tramp je telefonom pozvao predsednika Rusije Vladimira Putina. Rusija očekuje da će posle stupanja Trampa na dužnost američkog predsednika odnosi Moskve i Vašingtona, koji su, prema oceni ruskih vlasti, tokom mandata Baraka Obame u potpunosti degradirani, početi da se poboljšavaju.

NEDELJA, 29. januar -SLAVLJE UZ JUBILEJ! Rodžer Federer šampion Australijan opena (FOTO+VIDEO)

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je Australija open savladavši u finalu Rafaela Nadala sa 3:2, po setovima 6:4, 3:6, 6:1, 3:6,  Federer je na ovaj način stigao do 18. Gren slem torfeja. Uz trijumf, Švajcarac je proslavio i jubilej. Odigrao je 100 mečeva na turniru u Australiji.

Foto: Tanjug

S. P.

#Događaji

#Nedeljni Presek

'