AKTUELNO

Naše društvo poštuje prave i dobre vrednosti, podržava rad policije i vojske, a država na stvari poput otmica reaguje adekvatno, rekli su gosti TV Pink.

Vladimir Marinković, potpredsednik Skupštine Srbije, osvrnuo se na potragu za Monikom Karimanović koja je sinoć pronađena, dok se njen otmičar Ninoslav jovanović i dalje nalazi u bekstvu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Prvenstveno smo strepeli da li je živa. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su je pronašli. Sve čestitke njima i ministru unutrašnjih poslova Stefanoviću na odlično obavljenom poslu - rekao je Marinković.

On je potvrdio kako smo kao društvo pokazali zrelost i solidarnost pošto su se i meštani okolnih sela, kao i onih mesta na koja se sumnjalo da se nalaze Ninoslav i Monika.

Foto: TV Pink Printscreen

- Svi su se uključili, i od onih koji su bili direktno nadležni, pa i do Vojske Srbije, Bezbednosno-informativne agencije zato što su svi u stvari hteli da pokažu da smo jedna ozbiljna država i građani. Tu smo pokazali solidarnost, što je jako važno u ovim vremenima koja su puna izazova, i kada se ljudi bore za sosptvenu egzistenciju i sve ono srugo što se tiče njihovih ličnih i partikularnih interesa - kazao je Marinković.

Marinković je ukazao na to da su građani u Srbiji dokazali je da živimo u jednom solidarnom društvu koje, kako kaže, poštuje prave i dobre vrednosti, kao i da naše društvo podržava rad i policije i vojske.

Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije, rekao je kako naše društvo zna da pokaže solidarnost.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je naše društvo pokazalo kada se radilo i o migrantima i u mnogim stvarima gde nisu svi uvek tako reagovali - podsetio je Vuković.

Kada je u pitanju otmica Monike i potraga za Ninoslavom Vuković je rekao kako država na takve stvari adekvatno reaguje.

- Ovakve stvari ne mogu da prođu i ne isplate se. To je vrlo važno da s evidi kako poruka. Naše društvo mora da zna da razlikuje dobro od zla, da zna šta je pozitivno, a šta negativno - rekao je on.

Kako je on ukazao, u potragu za Monikom se uložilo mnogo trute, te da svaki građanin može da računa da će država stati iza pojedinc akad aje žrtva nepravde.

#Novo jutro

'