AKTUELNO

U Srbiji je do 15 časova registrovano ukupno 2.447 potvrđenih slučajeva COVID 19. U poslednja 24 sata registrovana su 247 novozaraženih i tri žrtve.

Epidemiolog Predrag Kon je govoreći o efektima mera i toku pandemije koronavirusa, rekao da na osnovu ukupnog broja obolelih vidimo da imamo stabilan broj obolelih u prethodnim danima, i to, dodaje, u nedelji kada je u drugim zemljama bilo naglog porasta.

"Ne smemo da posustanemo. Ovo jeste obećavajući znak, ali sada treba da zapnemo iz sve snage, jer ovi brojevi pokazuju da ono što svi činimo u ovom momentu jeste osnova prave borbe protiv infekcije", rekla je Kisić-Tepavčević.

Dr Predrag Kon je rekao da misli da smo dostigli maksimum koji će trajati još nekoliko dana.

"Sada treba najrestriktivnije da se sprovode sve mere koje su donete, mere sprečavanja bilo kakvog kontakta", rekao je dr Kon i podvukao da je izolacija najvažnija kao i sve mere koje su do sada preduzimane.

"Nema više igranja oko toga kako se sprovodi izolacija. Ona se sprovodi u bolničkim uslovima. Ne želimo da nam se iz kućne izolacije vrati u širu populaciju", podvukao je dr Kon.

#Predrag Kon

#koronavirus

'