AKTUELNO

Šta se dogodilo sa elementarnom muškošću gde spada i to da se zaštiti slabiji, a naročito žensko, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, komentarišući slučaj koji je ovih dana potresao čitavu javnost, a to su optužbe za silovanje poznatih glumica u školi proslavljenog Mike Aleksića.

Komentarišući ispovesti mladih glumica o iskustvima iz škole glume Mike Aleksića, Čanak je rekao da mu nije jasno šta ovaj narod misli, gde su nestale časne tradicije kada se za uvredu majke, sestre ili ćerke najblaže rečeno dobijao ozbiljan odgovor.

“Šta se dogodilo sa elementarnom muškošću gde spada i to da se zaštiti slabiji, a naročito žensko. Kako smo došli u poziciju da žene koje se bave glumom, ili mlađe novinarke, odmah se etiketiraju, a posebna je priča što te stvari pravdaju sa “oni su takvi. Čak sam jednom morao i lično da reagujem kada je meni bliska osoba bila u takvoj situaciji da je neko seksualno uznemirava”, rekao je Čanak.

Kako kaže, nije bio spreman da dripac koji se tako ponaša prođe nekažnjeno. Dodaje da bi za svaku ženu koja je maltretirana zaštitio, kao i da svaki čovek koji ima sposobnost za takvo nešto treba da bude kažnjen.

O SITUACIJI U SAD

Čanak je, komentarišući situaciju u SAD, rekao je da ne veruje u bilo kakve priče o silnim zaokretima u odnosu na Srbiju.

“Postoje ljudi koji se time bave i ako oni kažu da se neće ništa menjati, to za mene znači i da neće”, rekao je Čanak.

ČANAK O KILAŽI: ŽELEO SAM DA POŠALJEM PRAVU PORUKU SOPSTVENIM PRIMEROM

Primetio sam u nekom trenutku, da kad god dođem u neki verbalnu konflikt, da je glavni argument da sam debeo. “Sve ostalo nije argument, nego samo to. U tom smislu sam odlučio da smršam. Primenio sam jednu staru srpsku tehniku, uzmeš i ne jedeš”, rekao je Čanak I dodao da je skinuo 33 kilograma. Kako kaže, ako neko misli da nešto menja u ovoj zemlji, može, kako kaže, da pošalje jedinu pravu poruku a to je da radi na sebi. “Treba da povedemo računa o sebi, ako mislimo da menjamo neke druge stvari”, rekao je Čanak.

Kako kaže, američko društvo je podeljeno od građanskog rata, dodaje da će rasizam da buja kada predsednik države organizuje rasističke skupove.

Obrad Kesić, politički analitičar i šef predstavništva Republike srpske u Vašingtonu, komentarišući inauguraciju Džozefa Bajdena kao i trenutnu situaciju, rekao je da je atmosfera u Americi veoma burna.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, čak i oni koji su podržavali Bajdena, osudili su taj potez, i dodaje da su slične reakcije I iz Kanade.

“Imamo duboko podeljeno društvo. Skoro 80 posto glasača koji su glasali za Trampa, veruju da su izbori pokradeni. Čak i oko 20 posto demokrata smatra da se to desilo”, rekao je Kesić.

Ističe da je u Vašingtonu na snazi nekakva militarizacija grada, dodaje da se policijski i vojni punktovi i dalje nalaze u gradu.

Dodaje da je pitanje zašto je to tako, s obzirom da je Vašington 90 posto demokratski grad.

“Ipak ostaju vanredne mere i policijski čas do daljnjeg”, rekao je Kesić.

#Nenad Čanak

#Obrad Kesić