AKTUELNO

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović posetila je danas Šabac, gde je razgovarala sa rukovodstvom tog grada o planiranim infrastrukturnim projektima za razvoj te lokalne samouprave.

Obradović je obišla Gradsku upravu i Jedinstveno upravno mesto (JUM) koje je u Šapcu otvoreno pre godinu dana.

Ona je kazala da je sa gradonačelnikom Aleksandrom Pajićem razgovarala o načinima na koje resorno ministarstvo može da pomogne gradu Šapcu i o ulaganjima i projektima u tom gradu.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

''Razgovarali smo o renoviranju dela matične službe koje će biti bolje uređeno, ali će dobiti i softverske programe'', rekla je ministarka Obradović novinarima posle obilaska Gradske uprave i Jedinstvenog upravnog mesta.

Primetila je da JUM odlično funkcioniše i da su građani Ssapca zadovoljni uslugama koje im pruža taj program.

''Naravno da uvek može bolje, ali raduje me da vidim da JUM izuzetno funkcioniše, da su građani zadovoljni, da nema velike gužve i čekanja, što je i suština JUM-a, da na jednom mestu brzo i efikasno dobijete rešenje za svoj problem i tako uštedite i vreme i novac'', rekla je Obradović.

Dodala je da će u Šapcu obići i punkt za masovnu vakcinaciju u Ekonomskoj školi, navodeći da se do sada vakcinisalo i revakcinisalo oko 18.000 građana sa teritorije Šapca.

#Marija Obradović

#Šabac