AKTUELNO

U Velikom Gradištu zvanično je otpočela turistička sezona i to dvodnevnom izložbeno-prodajnom manifestacijom "Dani cveća i meda".

Manifestacija je najpre održana u selu Kusiće, poznatom kao "selo cvećara", a dan kasnije, na trgu ispred pijace i u centru Velikog Gradišta.

Svoje proizvode izložili su cvećari, pčelari, grnčari i majstori starih zanata iz Braničevskog i susednih okruga. Posetioci su mogli da razgledaju i kupuju raznoliko sobno cveće, ukrasno šiblje, puzavice, kaktuse, zimzelene sadnice, kao i razne vrste meda i pčelinjih proizvoda.

Posebna komisija izabrala je i pobednike festivala. U Kusiću su prve dve nagrade pripale cvećarima iz ovog sela - Katarini Stanković i Dejanu Stojkoviću, a treća Slavoljubu Steviću iz Krepoljina, dok je nagradu za štand sa pčelinjim proizvodima dobio Zoran Zarić iz Topolovnika. U Velikom Gradištu na prvom mestu našao se cvetni štand Ane Filipović iz Kisiljeva, na drugom Snežane Đurić iz Sirakova, a na trećem Katarine Mijatović iz Tribroda.

Priznanja za pčelinje proizvode dobili su Zlatica Živković iz Biskuplja i Zoran Zarić iz Topolovnika. Organizatori ove manifestacije, sedamnaeste po redu, bili su Mesna zajednica Kusiće i Turistička organizacija Opštine Veliko Gradište.