AKTUELNO

Ponegde se očekuju i jači pljuskovi sa grmljavinom.

U Srbiji u ponedeljak oblačno i hladnije vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, samo će na jugu i istoku pre podne biti suvo. Ponegde se očekuju i jači pljuskovi sa grmljavinom, pri čemu bi palo i preko 20 milimetara kiše po kvadratnom metru.

Maksimalna temperatura biće od 10 do 16°C, ali će jutro i pre podne u većini predela biti najtopliji deo dana. Tokom dana pojačan jugozapadni vetar će biti u skretanju na veoma jak severozapadni i to već tokom prepodneva u Vojvodini, uz osetniji pad temperature u svim predelima Srbije, a kiša će na planinama preći u sneg.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Najjači udari vetra očekuju se posle podne i uveče i to u Vojvodini i na istoku Srbije, a udari bi bili i preko 75 kilometara na čas. U toku večeri i noći kiša će ponegde i u nižim predelima zapadne, jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije preći u susnežicu i vlažan sneg, a istovremeno će na severu Srbije doći do prestanka padavina.

U Beogradu u ponedeljak oblačno i hladnije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za jače pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće do 12°C. Tokom dana jugozapadni vetar će biti u skretanju na veoma jak severozapadni, uz osetniji pad temperature. Tokom večeri i noći doći će do prestanka padavina.

Autor: