AKTUELNO

Juče je Srbiju zadesila razorna superćelijska oluja koja je nanela veliku štetu, a među povređenima je i porodica koja je kampovala na Staroj planini. Incident se dogodio kada je drvo palo iznenada i polomilo noge bake i deke, dok su deca u kolima prošla srećom bez povreda.

Superćelijske oluje poznate su po svojoj razornosti i nepravilnom kretanju. Ova nevremena mogu izazvati snažne oluje, grad, jaku kišu i grmljavinske udare. Na Staroj planini, gde je porodica kampovala, nevreme je pokazalo svu svoju snagu.

Foto: Privatna arhiva

Jedna porodica prošla je kroz pravu dramu. Dok su izlazili iz svog automobila, drvo je iznenada palo između njih, nanoseći im teške povrede - ozbiljni otvoreni prelomi potkolenica i rebara. Kako kaže naš sagovornik porodica je imala neverovatnu sreću u ovoj nesreći, budući da je samo nekoliko centimetara razlike moglo dovesti do tragedije.

Direktor JP Stara planina Goran Karadžić, istakao je značaj brze intervencije njihovih tehničara u spasavanju ove porodice.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zahvaljujući njihovoj efikasnosti, pomoć je stigla u najkraćem mogućem roku. Da nije bilo njihovog promptnog delovanja, situacija bi se mogla znatno pogoršati, s obzirom na udaljenost lokacije od drugih naseljenih mesta. Da nije bilo naših iz tehničke JP STARA PLANINA - SP RESORT, bili bi tu sat i po, jer je pomoć stizala iz Knjaževca - kazao je Karadžić i čestitao svim službama na reagovanju i spasavanju ove porodice.

Foto: Privatna arhiva

Porodici koja je prošla kroz ovu dramatičnu situaciju ukazana je odmah medicinska pomoć, te su prevezeni u najbližu bolnicu.

Foto: Privatna arhiva

Ovaj tragičan događaj je još jedan podsetnik na važnost opreznosti tokom nepogoda i kritičnost brze i koordinisane reakcije spasilačkih timova. Iako je superćelijska oluja ostavila velike posledice na Staroj planini, zahvaljujući hrabrosti i efikasnosti službi na terenu, tragedija je izbegnuta.

Foto: Privatna arhiva