AKTUELNO

U Beogradu je danas održana humanitarna aukcija umetničkih predmeta glumaca Ateljea 212, a sva prikupljena sredstva biće namenjena kupovini opreme za intenzivnu negu novorođenčadi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta 'Dr Vukan Čupić'.

Aukcija je održana u "Srpskoj kafani", a prisustvovali su i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar energetike Aleksandar Antić, gradski menadžer Goran Vesić, kao i predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević.

Vesić je rekao da se već 49. godinu zaredom tradicionalno pravi ručak u "Srpskoj kafani".

- Ovo je divna tradicija koja je počela 1969. godine, kada su glumci Ateljea 212 došli u 'Srpsku kafanu' 1. januara i počeli da služe ručak i pozivaju prolaznike da uđu i to je postala tradicija. Nekoliko godina kasnije organizovana je 'Ulica otvorenog srca' i ona je sada ne samo trandicionalna, jer kao što vidite nju poseti desetak hiljada ljudi sa decom, već mi danas na 12 beogradskih opština imamo ulice i parkove otvorenog srca, kako gde, tako da se ta tradicija proširila - naveo je Vesić.

On je rekao da je manifestacija "Ulica otvorenog srca" još jedna gradska turistička manifestacija, navodeći da je u Beograd došlo za Novu godinu skoro 130.000 turista i da će Beograd samo od novogodišnjih praznika zaraditi između 24 i 30 miliona evra.

- Na ovaj način pokazujemo da smo grad koji ima šta da ponudi i koji je okrenut turizmu - rekao je Vesić i dodao da je završena proslava Nove godine i da će tokom januara u glavnom gradu biti održano više manifestacija namenjenih deci.

U vezi sa tim, podsetio je da 4. januara na platou isped hrama Svetog Save počinje manifestacija "Božićno seoce", koje će trajati ceo januar.

- Ove godine, za razliku od prethodnih kada smo program završavali 1. januara, imaćemo do kraja januara program i on će biti isključivo biti namenjen deci, a ovo je uvod u taj program - istakao je Vesić.

Antić je zahvalio svim Beograđanima i gostima prestonice, koji su posetili "predivnu manifestaciju Ulica otvorenog srca".

- Beograd je ponosan na 'Ulicu otvorenog srca' koja daje poseban šarm i energiju Beogradu, koji pokazuje da je solidaran i human grad i ova današnja aukcija će, pre svega, biti jedan vid podrške onima kojima je pomoć potrebna - dodao je Antić.

On je naglasio da je Beograd danas prestonica ljubavi i dobre energije i dodao da svi možemo da budemo ponosni na to.

Inače, humanitarna aukcija je ove godine održana po prvi put u okviru tradicionalnog ručka u "Srpskoj kafani", a gosti su se zabavljali uz muziku.

Pročitajte još: Vulin obišao kasarnu Banjica 2

#Humanitarna akcija

#Ministri

'