AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u protekloj su godini zaplenili 4,1 tonu narkotika, što je najbolji rezultat u poslednjih deset godina, i broj krivičnih dela u 2017. najmanji je u poslednjih deset godina (91.283 krivična dela), počinjeno je i najmanje ubistava, dok je broj saobraćajnih nezgoda smanjen za 17 odsto u odnosu na prosek u poslednjoj dekadi.

U saopštenju Ministarstva navodi se i da je zbog prodaje i držanja droge procesuirano je 1.668 osoba, da su pripadnici MUP-a u 2017. godini ugasili i sprečili širenje 31.328 požara, izdali više od 2,4 miliona pasoša, ličnih karata, vozačkih i saobraćajnih dozvola, a kroz kontrolu na graničnim prelazima prošlo je gotovo 69 miliona putnika.

Takođe, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su učenicima četvrtog i šestog razreda osnovnih škola održali 20.815 predavanja u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece.

- Tim posvećenih profesionalaca Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnoj godini danonoćno je radio za Srbiju i rezultati govore o tome. Naš zadatak i u 2018. godini biće da Srbija i njeni građani budu bezbedni - poručio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a navedeno je u saopštenju MUP-a.

#Krivično delo

#MUP Republike Srbije

#Nova godina

'