AKTUELNO

Najtopliji dan od početka januara u Beogradu biće četvrtak, 18. januar sa čak 18 stepeni. Dan kasnije, na Bogojavljenje, kreće zahlađenje koje će se pretvoriti u pravi jovanski mraz.

Beograd prethodnih dana beležio veoma česte temperaturne oscilacije, a takvo vreme nastaviće se i narednih dana. Današnji dan doneo je razvedravanje i temperature u skladu sa kalendarom, uz vrednosti oko 5°C.

Već od sutra sledi otopljenje. Ujutro se na širem području grada očekuje slab mraz, uz temperature oko 0°C. Tokom dana biće promenljivo oblačno i toplije, a maksimalna temperatura biće 12°C. Očekuje se pojačanje jugoistočnog vetra, koji će prema kraju dana biti jak.

Očekuje se i osetniji pad vazdušnog pritiska, a to će biti uvod u jaču promenu vremena, jer se već u noći između srede i četvrtka očekuje kiša.

U četvrtak će biti oblačno, ali i veoma toplo za doba godine, povremeno sa kišom. Očekuje se košava jakog intenziteta.

Maksimalna temperatura biće 18°C i ako se ta temperatura ostvari, to bi bio najtopliji dan u Beogradu ovog januara.

Samo dan kasnije očekuje se zahlađenje.

Vetar će biti u skretanju na severozapadni, a kiša tokom dana i do večeri preći će u sneg. Jutro će biti najtopliji deo dana, uz 8°C, potom u osetnijem padu, do večeri na 0°C.

Za vikend vreme u skladu sa kalendarom, uz maksimalne temperature do 2°C. Biće uglavnom suvo, sneg još tokom subote jutra.

Dakle, nagle oscilacije vremena koje se očekuju i u narednom periodu, mogle bi da utiču nepovoljno na većinu, s obzirom na to da se očekuju nagle promene kako temperature, tako i drugih meteoroloških parametara.

Autor: