AKTUELNO

U Srbiji se sutra očekuje umereno oblačno, veoma toplo i vetrovito sa vetrom južnih pravaca, koji će na jugu Banata, zapadu i jugozapadu Srbije biti olujne jačine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura iznosiće od devet do 18 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 27 do 31 stepen Celzijusovih.

Uveče na zapadu Vojvodine, zapadu i jugozapadu Srbije, a noću i u ostalim krajevima očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uz skretanje vetra na zapadni i severozapadni pravac.

U Beogradu sutra malo do umereno oblačno, veoma toplo i vetrovito, sa umerenim i jakim vetrom južnih pravaca. Najniža temperatura biće između 16 i 18 stepeni, a najviša dnevna oko 30 Celzijusovih.

U toku noći prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima uz skretanje vetra na zapadni i severozapadni pravac.

U utorak se očekuje promenljivo oblačno vreme, mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U sredu umereno oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, a tokom noći ka četvrtku i u četvrtak prolazno naoblačenje ponegde sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Od petka pretežno sunčano uz porast temperature.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za ponedeljak:

Nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama koje imaju respiratorna i psihička oboljenja, a naročito srčanim bolesnicima. Glavobolja, razdražljivost i pogotovo reumatski bolovi su očekivani kao meteoropatske reakcije.