AKTUELNO

Takom narednih pet dana, do kraja vikenda vreme će biti uglavnom toplo, uz kratkotrajnu kišu i naoblačenja. Nakon toga pred nama je opet vreo i sunčani vikend kada će temperatura ići do 30 stepeni Celzijusovih!

Kako je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio, danas je u Srbiji promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, vetrovito i osetno svežije u odnosu na prethodne dane. Ipak, ovo je samo kratkotrajno osveženje, i već koliko za nekoliko dana ponovo ćemo se kuvati na plus 30 stepeni!

Sunčano od srede, ali i dalje prijatno

Već od sutra biće ponovo pretežno sunčano. Ipak, pre podne na jugozapadu i jugu Srbije, a potom i od sredine dana i u ostalim krajevima biće umereno naoblačenje, ali će vreme mahom biti suvo. U četvrtak se nastavlja "tmurni" talas vremenskih prilika u Srbiji, uz kratkotrajnu kišu i pljuskove.

Lepo vreme u Beogradu

Tokom noći sa četvrtka na petak stiže razvedravanje koje će se nastaviti tokom vikenda, uz sve toplije temperature. Kakvo nas vreme tačno čeka do vikenda ali i za vikend pogledajte u prognozi RHMZ za narednih pet dana.

Petodnevna prognoza za Beograd

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Prema prognozi vremena za narednih pet dana u Beogradu će sutra, u sredu, minimalna dnevna biti 10 stepeni, dok će maksimalna biti 21 stepen. Ipak pogled ka nebu neće biti kristalno čist zbog naoblačenja ali bez kiše.

U četvrtak će temperatura biti slična, pa će tako minimalna biti 11 stepeni, maksimalna 20, ali će za razliku od srede biti moguće kratkotrajne padavine.

Petak, subota i nedelja donose velike toplotne oscilacije, pa će se gradacijski živa u termometru povećavati sa minimalnih 12 na 14 u nedelju, a sa maksimalnih 24, preko 28 u subotu i 30 u nedelju, kada će biti i veoma sunčano.

Petodnevna prognoza za Novi Sad

Narednih pet dana, kako javlja RHMZ u Novom Sadu neće biti kiše, ali će biti tmurno. Minimalna temperatura će se kretati ispod 10 stepeni, a maksimalna od 22 u sredu do 29 u nedelju kada uopšte neće biti oblaka.

Petodnevna prognoza za Niš

U Nišu će tokom narednih pet dana jutra biti osetno hladniju u odnosu na ostatak dana, pa će tako najniža minimalna temperatura iznositi 6 stepeni u sredu uz tmurno i kišno vreme, a najviša minimalna iznosiće 8 u nedelju.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Kada su u pitanju najviše temperature one će se kretati od 22 do 30 stepeni u nedelju.

Petodnevna prognoza za Kragujevac

U Kragujevcu kao u Nišu i Novom Sadu tokom narednih pet dana minimalne temperature neće prelaziti 10 stepeni i kretaće se od 7 do 9. Maksimalna temperatura zaključno sa vikendom neće prelaziti 30 stepeni, i ići će od maksimalnih 22 u sredu, pa do 29 u nedelju kada će biti skroz sunčano.

Kiša se u ovom gradu može očekivati u četvrtak.

Autor: