AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je opština Ub stabilna i bezbedna, a da je stopa kriminaliteta u stalnom opadanju.

Stefanović je kazao da opština Ub razume potrebe građana, privlači nove investitore, otvara nova radna mesta i brine o drugim problemima koji muče građane i da zajedno sa MUP-om, koji poboljšava svoj rad podiže nivo bezbednosti i stvara osećaj stabilnosti koja je najvažnija za Srbiju.

Tokom posete Ubu, Stefanović je razgovarao sa rukovodstvom opštine i građanima o projektima koji se tiču i bezbednosti.

Foto: Tanjug

- Razgovarali smo o projektima koji će nam omogućiti da u saradnji sa lokalnom samoupravom uvedemo video nadžor u škole, vrtiće, da postavimo kamere na važnijim saobraćajnicama. Cilj nam je da i na taj način utičemo na bezebednost saobraćaja, ali i opštu bezbednost svih građana na teritoriji Uba i celog Kolubarskog okruga - precizirao je ministar.

Stefanović, koji je ranije danas obišao i Policijsku stanicu Ub, naglasio je da mu je važno investiranje u policiju, u njeno opremanje, uniforme, vozila i objekte.

- U direktnoj komunikaciji sa građanima hteo sam da čujem šta misle i da im odgovorima na pitanja koja ih zanimaju, ali i da, kao potpredsednik Vlade, uvidim šta je to što ljudima treba kako bi u narednom periodu radili na rešavanju najvažnijih pitanja za građane - zaključio je Stefanović.

Predsednik opštine Ub Darko Glišić istakao je da je poseta Stefanovića veoma značajno za ovu opštinu, jer građani kroz direktnu komunikaciju sa ministrom imaju priliku da čuju odgovore na sva pitanja iz oblasti bezbednosti, ali i na druga pitanja koja ih zanimaju.

Foto: Tanjug

Glišić je podsetio da je u ovoj opštini otvorena nova policijska stanica koja je, kako je ocenio, jedan od najlepših i najfunkcionalnijih objekata izgrađenih za potrebe MUP-a.

- Rezultati koje je policija ostvarila u ovoj opštini ispratili su uslove rada - rekao je Glišić i dodao da je sa ministrom Stefanovićem razgovarao o planovima i ciljevima za budući period, kao i da su analizirani dosadašnji rezultati.

Pročitajte još: Brnabić: Primena populacionih mera od 1. jula

#Kriminal

#Nebojša Stefanović

#Policija

#Ub

'