AKTUELNO

Presuda je konačna onog trenutka kada se sudija i porota usaglase, rekla je advokatica Zora Dobričanin gostujući u Novom jutru.

Suđenje za ubistvo američkog državljanina Bakarija Handersona na Zakintosu u julu prošle godine uskoro će dobiti svoj epilog. Presuda će biti objavljena 22. novembra.

Foto: TvPink Printscreen

Advokatica Zora Dobričanin, koja je prisustvovala ovom suđenju i završnoj reči branioca Miloša Ilića, Stefana Stojanovića i Nemanje Petrovića, kaže da je suđenje u Grčkoj jako specifično zbog toga što presudu donose porota, čija presuda moža da se razlikuje, od presude sudije.

Foto: Printscreen Youtube

- Presuda je konačna onog trenutka kada se sudija i porota usaglase. Tako je i obraćanje odbrane u jednom delu bilo obraćanje poroti, a u drugom delu se ide na činjenično analiziranje dokaza. Ne vodi se zapisnik, ulazi i izlazi ko kada hoće - rekla je Dobričanin, dodajući da je adovkat u završnoj reči alalizirao dokaze na koje se oslanjalo tužilaštvo.

- Jedan od glavnih dokaza je iskaz šefa policije, koji nije svedok, ali je bio analitičar u slučaju. Postoje veštačanja koje je obavio sud, kao i najpoznatiji privatni medicinski veštak koji je dokazao da je smrt nasupila odmah nakon prvog udarca i svi ti šutevi koji se kasnije dešavaju i vide na snimku su udarci u telo koje više nije živo - objašnjava Dobričanin, naglašavajući da Amerika pravi veliki pritisak na kompletno suđenje.

Foto: Printscreen Youtube

- Na naš poziv i naša ambasada poslali su konzula, kako bi se roditelji i mladići osećali sigurnije. Moj prigovor je jedino na jako loš prevod - dodaje Dobričanin, naglašavajući da su roditelji jako uznemireni.

- Verujem da će pravo pobediti silu i očekujem da će mladići napokon doći u Srbiju - kaže Dobričanin, dodajući da završna reč za Dušana Ranković tek sledi.

#Sud

#Zakintos

'