AKTUELNO

Kazna je usledila zbog neplaćenih dugova.

Fudbalski klub Partizan izbačen iz evropskih takmičenja i to na tri godine, odlukom finansijske komisije UEFA.

Kako prenosi Asošiejted pres (AP), Partizan ima oko 2,5 miliona evra neplaćenih dugova zaključnom sa septembrom 2016. godine.

Najveći deo tog novca je na ime poreza i socijalnih davanja državi Srbije.

UEFA je odlučila da je ovakva kazna neophodna jer je Partizan nekoliko puta kršio pravila o neplaćenim dugovima u poslednjih pet godina.

Partizan je u "sličnoj situaciji" bio 2013. godine, kada je klub suspendovan na godinu dana iz takmičenja UEFA, pa evrpska kuća fudbala smatra da je žešća kazna jedina odgovarajuća i sposobna da ispravno utiče.

-Nije tri godine, samo je saopšteno da do kraja januara moramo da platimo 360.000 evra - rekao je za B92 predsednik Partizana Milorad Vučelić.

Fudbalski klub Partizan saopstio je da će tokom sutrašnjeg dana isplatiti sva dugovaranja poveriocima i zahvalio se Vladi i premijeru Aleksandru Vučiću na pomoći.

UEFA je objavila da su crno-beli kažnjeni suspenzijom u jednoj od naredne tri sezone kada izbore plasman na evro scenu zbog dugovanja, ali iz Humske tvrde da je sve u redu.

-Povodom informacija u vezi sa kaznom koja je izre;ena fudbalskom klubu Partizan od strane nadležnog organa UEFA za finansijsku kontrolu klubova, Upravni odbor obaveštava javnost da će u toku sutrašnjeg dana biti izmirene sve finansijske obaveze prema klubovima poveriocima u iznosu od 370. 000 evra, a po zahtevu UEFA-navodi se u saopstenj kluba.

-Problemi u kojima se našao Partizan rešeni su uz svesrdnu i sveobuhvatnu pomoć državnih organa i Vlade Republike Srbije na čelu sa njenim predsednikom gospodinom Aleksandrom Vučićem. Na tom opsežnom zalaganju su iskreno zahvalni uprava FK Partizan i crno-bela sportska javnost - zaključuje se u saopstenju.

Č.N.

#FK Partizan

#Odluka

#UEFA

'