AKTUELNO

Bendžamin Mendi, fudbaler Mančester sitija i reprezentativac Francuske, glavna je vest u britanskim tabloidima.

Mendi je otpužen za silovanje i pokušaj silovanja, a ukupno 13 devojaka je tužilo njega ili njegovog saučesnika, pa detalji iz suda pune ostrvsku štampu.

Tužilaštvo je iznelo dokaze o posebnoj sobi u koju je Francuz vodio devojke pre nego ih je seksualno zlostavljao. Mendi u Češiru kraj Mančestera poseduje vilu vrednu oko 7 miliona evra. U nju je dovodio devojke koje je prethodno upoznavao u noćnim klubovima Mančestera. Mendiju je pomoć pružao Luj Saha Maturi, čovek koji ima isto ime kao slavni fudbaler Mančester junajteda, ali nisu u rodbinskim vezama. Saučesnik je "targetirao" devojke u klubovima i "kreirao situacije" koje francuski fudbaler može da iskoristi. Nakon toga bi se Benžaman sa žrtvom odvezao do svog doma, gde je napastvovao devojke i silovao ih.

Foto: Tanjug AP/David Rawcliffe/PA via AP

Na kraju se stiglo do brojke od 22 tužbe od strane 13 devojaka.

Devojke su bile žrtve francuskog fudbalera u različitim situacijama, čak i onda kada su mu jasno govorile da ne žele da imaju odnose sa njim ili kada ih je napio dovoljno da nisu bile u stanju da ga odbiju. One nisu imale ni mogućnost da pobegnu iz Mendijeve vile vredne preko pet miliona funti, jer je francuski fudbaler imao detaljno pripremljen plan.

Svaki od 22 prekršaja za koji je počelo suđenje dogodio se u pomenutoj vili, starom zdanju sa ogromnom gvozdenom kapijom daleko od civilizacije. Najbliže mesto udaljeno je 15 minuta hoda seoskim putem bez osvetljenja, pa devojke koje su završile na imanju svetskog šampiona sa reprezentacijom Francuske nisu imale šansu da dozovu pomoć.

One su prilikom odlaska na imanje ostavljale mobilne telefone kako ne bi mogle da komuniciraju sa ostatkom sveta, ali i kako ih niko ne bi locirao preko društvenih mreža. Takođe, pojedine devojke navele su da su nakon noći provedene na imanju morale da zamole osoblje vile da im otvori vrata i ulaznu kapiju kako bi konačno uspele da pobegnu.

Foto: Tanjug AP/David Rawcliffe/PA via AP

Jedna žena svedočila je kako je u kuću namamljena zbog sastanka sa drugim muškarcem, jedna tvrdi da je bila silovana tokom menstruacije, dok je jedna od žrtava bila maloletna u trenutku silovanja. Pet devojaka optužilo je samo Mendija za napad, njih šest optužilo je za napad samo Sahu, a dvojica osumnjičenih izjasnili su se da nisu krivi ni po jednoj od 22 tačke!