AKTUELNO

S obzirom na to da su opterećeni svojim zdravljem, oni sa sobom, za svaki slučaj, uvek nose malu apoteku.

Znak koji najviše brine o svom zdravlju je Devica. Među ovim ljudima ima mnogo lekara, farmaceuta, medicinskih sestara. Veoma su posvećeni svojoj profesiji i lečenje drugih ljudi doživljavaju kao sopstveno isceljenje.

Device su usamljene i vredne

Merkur, planeta koja vlada Devicom, u ljudskom organizmu upravlja nervima, pa tako posredno utiče na stomak kod ovih ljudi, a oni, osetljivi i plašljivi, usled preteranog rada i briga, sa grčem u stomaku, često postaju psihički nestabilni. To dodatno objašnjava onu malu pokretnu apoteku u kojoj je neretko veliki izbor sedativa.

Slaba tačka

Deo tela kojim neki znak vlada ujedno je i najosetljivija tačka. Pošto Devica vlada stomakom, crevima, slepim crevom, slezinom - organi su najugroženiji kod ovih ljudi. Često pate od dijareje, zatvora, grčeva i drugih stomačnih tegoba i bolesti.
Negativan stav i neprijatan nastup u socijalnoj sredini, ove osobe guraju u usamljenost i depresiju. U začaranom krugu, utehu nalaze u savršenom obavljanju posla kojim se bave. Preterana samokritičnost, komplikovanje svakog problema, analiziranje sitnica, Devicu uvlače u strahove, a oni, pak, vode u bolest.

Device su hronični bolesnici

Može se učiniti da su Device slabići i hronični bolesnici koji kroz život koračaju kao namćori. To, međutim, nije tako. Među njima imamo mnogo visokoumnih stručnjaka koji su instinktivno uspeli da izvuku najpozitivniji maksimum koji im je rođenjem dat, a to su: preciznost, posvećenost, pedantnost i higijena, kako telesna tako i mentalna.

Redovni su na sistematskim pregledima, pa ćete ih često zateći kod istog doktora više puta. Odgovore na svoje dileme nikada ne prihvataju suvoparnom dijagnozom, već zahtevaju detaljna objašnjenja koja neretko i samog doktora iznenade. NJihov analitični duh ne miruje dok matematički ne zaokruži sve moguće i nemoguće uzroke njihove novonastale “teške” bolesti.

Foto: Pixabay.com

Opsednuti su hranom i zdravljem

Devica, osim zdravljem, uslužnim delatnostima, vlada i zdravim načinom ishrane, makrobiotikom, sitnim životinjama, kućnim ljubimcima, garderobom..., pa ove ljude možemo zateći upravo u onim delatnostima koje su iz ove simbolike. Tako ih možemo videti na pijaci, za tezgom u malom samostalnom aranžmanu, kako prodaju sitne proizvode koji nemaju veliku vrednost i čija se cena plaća najsitnijim novčanicama, jer ovaj znak upravo simbolizuje i sitan novac, rinfuz, pesak i sve što je usitnjeno na najmanje delove.

Device su beskrajno odgovorne

Svojom “zemljanom” strpljivošću Devica postiže zavidne rezultate, i po sistemu stare izreke “zrno po zrno - pogača”, s godinama postaje sve bogatija. Ipak, iako su beskrajno odgovorni, pripadnici ovog znaka retko postaju direktori jer je njihov domet - šefovanje.

Preterani kritičari, uvek šefovi koji od drveta ne vide šumu.

Negativna osobina ove osobe koja vas može zadesiti na radnom mestu je preterana kritičnost i insistiranje na sitnicama koje nekada mogu biti totalno sulude. Osobina da od drveta ne vide šumu, ovu osobu može odvesti u krajnost i od savršenog radnika napraviti baksuza kome stalno nešto nije po volji.

Da biste osvojili pažnju Device, morate na prvom mestu biti jako praktični i pametni. Poslovnost i preciznost koju ona kod vas proceni osvojiće veliki plus. Da bi vas prihvatila, morate joj nametnuti obavezu i osećaj dužnosti u kojima ona uživa jer tako zna da je nekom potrebna.

#Devica