AKTUELNO

Policija traga za D. P. (28), osumnjičenim da je u subotu u selu Gornja Vapa kod Sjenice ubio Asmira Metovića (28), a njegovog brata Almira teško ranio.

Almir je prebačen najpre u sjeničku, a zatim u novopazarsku bolnicu, gde je operisan. Odatle je sanitetom prebačen za Kragujevac, gde je nastavljena borba lekara za njegov život. - Metak mu je prošao kroz grudi, dosta krvi je izgubio. Trenutno je stabilno i pod stalnim nadzorom lekara - rekli su u bolnici.

Kako nezvanično saznaju beogradski mediji, Metovići su se posvađali sa D. P. oko manje sume novca i niko nije ni slutio da će zbog toga doći do krvoprolića.

- Osumnjičeni drži stovarište građevinskog materijala i braća Metović su kod njega kupovala građu za objekat koji su pravila na porodičnom imanju. Preuzeti materijal su redovno plaćali, ali je ostala neka manja suma novca oko koje su se sporili sa D. P. Metovići su tvrdili da su to platili, a vlasnik stovarišta je to osporavao - objašnjava izvor.

Tako su Metovići u subotu posle svađe sa D. P. automobilom krenuli ka kući, ali je osumnjičeni krenuo za njima. Na stotinak metara od kuće Metovića, on je sustigao i zaustavio braću.

- Svađa je ubrzo prerasla u fizički obračun, a D. P. je potegao pištolj i pucao u Metoviće. Asmir je preminuo na mestu jer je pogođen sa više hitaca u vrat i grudi, dok je Almir teško ranjen jednim metkom - kaže naš sagovornik, i dodaje da je policija tokom uviđaja pronašla čaure koje su poslate na veštačenje.

Policija je angažovala sve raspoložive snage i zatvoreni su svi putni pravci koji vode ka Bosni i Hercegovini, jer se pretpostavlja da će D. P. pokušati tamo da pobegne.

#Sjenica

#Ubistvo

'