AKTUELNO

Tri dana nakon što je u Beogradu brutalno ubijen Ljubomir Marković Kića, naveden kao jedan od vođa Partizanove navijačke glupe "Alkatraz", a mediji prenose da kruži nekoliko scenarija o motivima likvidacije.

Prema saznaju mediji, Marković je ubijen zbog stvaranja nove navijačke grupe na "jugu", a dodaju da se mogu čuti i teorije da je posredi lični sukob, ali i da je njegovo ubistvo povezano sa daleko većim kriminalnim organizacijama nego što su to navijačke grupe.

Marković je kobne večeri bio u balonu u kom je igrao fudbal, a ubica ga je čekao ispred sportskog kompleksa u Ulici Grčića Milenka. Kada Marković izašao napolje, gotovo neprimetno, s leđa, prišao mu je muškarac sa kapuljačom na glavi i počeo da puca.

Foto: Pink.rs

Marković je video pištolj i u sekundi shvatio šta se dešava... Potrčao je preko ulice ka obližnjoj pumpi, verovatno misleći da će napadač odustati zbog velikog broja nadzornih kamera i svedoka. Međutim, ispostavilo se da nije bio u pravu. Nakon što je više puta pogođen pao je na zemlju pored puta i dok su preko puta ulice stajali brojni svedoci, ubica je drsko prišao, sagao se i ispalio mu još dva hica u glavu kako bi ga "overio".

Nepoznati egzekutor nakon toga pobegao je u automobil BMW X5 šabačkih registarskih oznaka i odvezao se u pravcu Ustaničke ulice, verovatno ka izlazu iz grada. Iako je odmah pokrenuta akcija "Vihor", napadač nije pronađen.

Foto: Printscreen Facebook, Printscreen YouTube/Republika

Stvaranje nove navijačke grupe

Prema saznanjima medija, Marković je planirao da oformi novu navijačku grupu sa nedavno preminulim Goranom Klještanom Bosketom, koji je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, izdahnuo tokom treninga u teretani. Prethodno je zajedno sa Đorđem Prelićem i Aleksandrom Vavićem vodio ozloglašenu vandalsku grupu "Alkatraz", čiji su pojedini članovi bili osuđeni za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine. Među osuđenima bio je u Marković.

Prethodno je zajedno sa Đorđem Prelićem i Aleksandrom Vavićem vodio ozloglašenu vandalsku grupu "Alkatraz", čiji su pojedini članovi bili osuđeni za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine. Među osuđenima bio je u Marković.

Foto: Pink.rs

- Prestiž na stadionima nosi sa sobom velike privilegije. Tu se "muljaju" razni poslovi, od obezbeđenja do ostalih poslova, koji su sa druge strane zakona. Tokom vikenda ispitano je dosta Kićinih drugara i prijatelja, od onih koji su sa njim igrali mali fudbal te kobne večeri do onih iz suprotstavljenih frakcija - rekao je izvor blizak istrazi.

Kriminalne grupe rukovode navijačkim frakcijama

Međutim, da se iza Markovićevog ubistva krije nešto više od osnivanja navijačke grupe, govori podatak da su u poslove na tribini mnogo veće kriminalne grupe odavno umešale prste. Tako je, kako su preneli beogradski mediji, na tribini viđen i Filip Korać, desna ruke Luke Bojovića, koji predvodi "zemunski" klan i koji je isprepletan i u dobrim odnosima sa "škaljarskim" klanom.

#Crna Hronika

#FC Partizan

#Ljubomir Marković Kića

'