AKTUELNO

U noći između 30. i 31. decembra u Beogradu je nestao Splićanin Matej Periš (27).

Intenzivna potraga za njim traje već danima, a u Beograd je u ponedeljak stigla i hrvatska policija kako bi se informisala o daljim postupcima potrage i radu srpske policije. Matejev otac Nenad Periš se još uvek nada da će pronaći sina, ali službenih informacija i dalje nema.

Pretraživali su se kopno i voda, koristili su se potražni psi, dronovi, termovizijske kamere... Ali od mladića ni traga ni glasa.

Foto: Instagram.com/matejperis

U utorak se u delu medija pojavila informacija da je navodno pronađen Matejev mobilni.

- Nemam informaciju da je pronađen mobilni, bio sam juče sa beogradskim policajcima, bio je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, dva predstavnika MUP-a Hrvatske iz policije, oni su me upoznali sa svim postupcima koji se obavljaju i istražnim radnjama - rekao je Nenad Periš za Dnevnik.hr.

Istraga se nastavlja u punom intenzitetu, saradnja između dva MUP-a je kod ovakvih slučajeva uobičajena, ništa dalje od toga mi nije rečeno. Ministar Vulin mi je lično obećao da će istraga ići dalje istim intenzitetom, a to mi je ponovio i načelnik Policijske uprave Beograda

Foto: TV Pink Printscreen

- Nije jednostavno pod ovakvim uslovima raditi, ali dobili smo takvo obećanje i video sam njihov angažman u tome da se postupak dovede do kraja, kakav god on bio. Ja im se na tome zahvaljujem, hvala svima i u MUP-u RH što je s profesionalne strane pristupio, rekli su mi da se radi o saradnji koja je kod ovakvih slučajeva potrebna, ali postupak i dalje vodi MUP Srbije - istaknuo je Periš.

Dodaje i kako je u ponedeljak bila misa u crkvi sv. Ante Padovanskog u Beogradu za pronalazak njegovog sina Mateja, na kojoj je bio prisutan i episkop Justinije, u ime Porfirija, patrijarha Srpske pravoslavne crkve.