AKTUELNO

Dalibor Despotović (37), bivši telohranitelj pokojnog Slobodana Šaranovića, izrešetan je pre četiri godine u Beogradu dok je bacao smeće u kontejner.

Likvidacija se dogodila 5. februara 2018. godine u Zaplenjskoj ulici.

U bivšeg telohranitelja pokojnog Slobodana Šaranovića pucao je jedan muškarac iz pištolja kalibra devet milimetara, dok ga je drugi najverovatnije čekao u tamnom "audiju A6", kojim su pobegli sa lica mesta - podseća izvor. Despotović je ubijen ispred menjačnice čiji je on bio vlasnik.

Ubice su verovatno dobro znale da on svake večeri oko 21 sat zatvara lokal.

Foto: E-Stock/Petar Jovanović

Napadač ga je čekao i ispalio mu dva hica u glavu, u trenutku kada je Despotović bacao smeće u kontejner. Ispaljeno je ukupno šest hitaca - rekao je tada Kurirov izvor.

Sigurnosne kamere na menjačnici i kamere u dvorištu, kao i one koje gledaju na ulicu snimile su potencijalne napadače.

Napadač je ispalio dva hica u Daliborovu glavu, a potom pobegao "audijem" koji je nedugo zatim pronađen zapaljen u naselju Leštane. Na automobilu su bile ukradene tablice i ubice su ga najverovatnije ostavile jer im je pukla guma.

Foto: E-Stock/Petar Jovanović

Ubice Dalibora Despotovića još uvek nisu uhapšene.

Nisu ga prepoznali: Bio sav krvav!

Meštani Voždovca, rekli su ranije za Kurir, da nisu mogli da prepoznaju ubijenog Despotovića koliko je bio krvav. - Čuli smo pucnjavu. Međutim, dok smo pogledali na ulicu napadači su već pobegli, a čovek je ostao da leži na stomaku na asfaltu. Glava mu je bila obilvena krvlju i nismo ni prepoznali da je to Dalibor - pričali su tada stanovnici Voždovca.

Ubijen i Slobodan Šaranović: Nišanio Luku Bojovića!

Kao motiv likvidacije Dalibora Despotovića, spominjalo se i njegovo navodno učešće u planiranju ubistva Luke Bojovića 2010. godine. On je tada bio u grupi više uhapšenih osoba, kod kojih je policija pronašla arsenal oružja i eksploziv. Tada su, pored Dalibora Despotovića, uhapšeni i Miloš Kljajić kao i rođeni brat Saše Cvetanovića, osuđenog za ubistvo Lukinog brata, Jugoslav Cvetanović, koji je, inače, radio u Šaranovićevom kazinu "Slavija" i, prema nezvaničnim informacijama, poslatim ubicama pružao logistiku. - U stanu koji su koristili zaplenjeno je nekoliko automatskih pušaka i pištolja, velika količina eksploziva, zolje, okviri za pištolje i puške, nekoliko stotina metaka, maske, ali i pedesetak falš policijskih znački - podseća sagovornik.