AKTUELNO

Istraga o brutalnom i još nerazjašnjenom ubistvu Jelene Krsmanović Marjanović (33) uveliko je u toku. Saslušavaju se svedoci i prikupljaju materijalni dokazi, a kockice se polako sklapaju.

Dok odbrana Zorana Marjanovića (39), Jeleninog supruga, koji je za sada jedini osumnjičeni za zločin, očekuje da će se tokom krivičnog postupka dokazati njegova nevinost, podaci iz istrage govore drugačije i, prema rečima našeg sagovornika upućenog u istragu, upućuju na to da Zoran nije baš takvo nevinašce kakvim pokušava da se predstavi.

Veljko Delibašić, jedan od petorice advokata Zorana Marjanovića, u jednom intervjuu je rekao da ne postoji ni jedan jedini dokaz da je njegov klijent umešan u Jelenino ubistvo, te da je pretpostavka da je krivični postupak protiv njega pokrenut zbog velikog pritiska javnosti i zbog medija, koji izveštavaju na senzacionalistički način.

- Prava istina je da se tog dana (2. aprila 2016. godine) Jelena čula sa majkom tri puta telefonom. Poslednji put je to bilo neposredno pre ubistva. Istina je i da je njihova kuma sa njom razgovarala telefonom. Ono što su patolozi i veštaci utvrdili, i to patolog koji je najveći stručnjak u svetu za tu oblast, jeste da je Jelena ubijena u kanalu i da je smrt nastupila na tom mestu. Takođe, na Zoranovoj garderobi i obući nema ni jedne jedine kapi krvi, ni njegove ni Jelenine, a činjenica je da je, s obzirom na povrede koje je Jelena imala, na izvršiocu moralo da bude mnogo krvi. To je najbolji dokaz da Zoran nema nikakve veze s ubistvom. Na dva metra od mesta gde je pronađeno Jelenino telo pronađen je otisak stopala za koji je utvrđeno da ne pripada nijednom članu porodice Marjanović. Pretpostavka je da otisak pripada izvršiocu. Još jedan dokaz koji je neopoziv jeste da se na površini noktiju Jelene Marjanović nalazi DNK materijal N. N. muške osobe, koji ne pripada porodici Marjanović - izneo je Delibašić dokaze na kojima se bazira Zoranova odbrana.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Međutim, sagovornik, koji je dobro upućen u slučaj, smatra da to što je na nasipu Crvenka u Borči nađen trag obuće nepoznate osobe i da to što na Zoranovoj odeći nije bilo tragova krvi ne može da bude dokaz da on nema veze sa zločinom.

- To može da ukazuje na to da su ubica i njegovi pomagači ubistvo isplanirali do najsitnijeg detalja i da su vodili računa da nakon izvršenja krivičnog dela sakriju svaki materijalni trag koji bi mogao da ih otkrije. Najpre, ubica je uspešno sakrio predmet kojim je Jelena usmrćena i taj predmet do dana današnjeg nije nađen. Zatim, postoje izvesne indicije da se Zoran Marjanović 2. aprila 2016. presvlačio i da je na dan kada je pronađen Jelenin leš u kući Marjanovića bila uključena veš-mašina. Ako je Zoran promenio garderobu, zašto se isključuje mogućnost da je promenio i obuću? - objašnjava on i dodaje da je utvrđeno da su Zoran i članovi njegove porodice 18 meseci zavaravali javnost i lagali policiju.

- Počevši od toga da su do Zoranovog hapšenja, 15. septembra, svi Marjanovići isticali da su Zoran i Jelena imali divan brak, da su bili kao nokat i meso, preko toga da je Zoranov otac Vladimir isticao je da je njegova snaja bila anđeo, da bi nakon hapšenja tvrdio da je imala ljubavnika, do toga da su neki svedoci u tužilaštvu ispričali da je Jelena u kući Marjanovića preživljavala pakao i da od Zorana nije mogla da diše, a da je sa svekrvom i svekrom bila u zategnutim odnosima. Ispada da je cela priča Marjanovića dobro osmišljena šarena laža, kojom pokušavaju da zamažu oči javnosti i da prevare istražne organe. Takođe, tokom istrage su se pojavljivali novi svedoci, koji su ispriičali razne detalje o samoj porodici, njihovim odnosima, ali o tome šta su videli pre, tokom i posle potrage za Jelenom. Njihove priče se ne poklapaju sa Zoranovom, a mnoge bacaju sumnju na njega. Ipak je nemoguće da toliki ljudi izmišljaju i lažu, a da samo Zoran i njegovi ukućani pričaju istinu - kaže izvor i napominje da su svi članovi porodice Marjanović odbili da svedoče pred tužilaštvom.

- Zašto su odbili da svedoče? Ako su zaista svi oni, uključujući i Zorana, čisti i nevini, zbog čega bi odbili da iznesu svoju priču? Očigledno je da nešto kriju - zaključuje on.

Činjenice koje su ispričali svedoci:

- Svedok video kombi svetle boje između kanala i glavnog puta u naselju Crvenka u noći između 1. i 2. aprila 2016, a prethodnog dana je taj isti kombi video u dvorišu Marjanovića.

- Svedok 2. aprila 2016. video Zorana na potpuno drugom mestu od onog koje je on pominjao. Bio je kod rampe posle Crvenke sam sa ćerkicom Janom.

- Svedok 2. aprila 2016. video Zorana kod crkve u Borči dok je, kako je Zoran tvrdio, tražio Jelenu po nasipu.

- Vladimir Marjanović u noći potrage za Jelenom rekao prijateljima koji su došli da je traže da idu kući jer Jelene nema.

Ubica nije mogao sam

Prema rečima izvora, istražitelji su sve vreme sumnjali da je ubica Jelene Krsmanović Marjanović imao najmanje dva pomagača, koji su mu ili pomogli u samom zločinu, ili u prikrivanju tragova, ili policiji nisu prijavili ono što su znali. - Evidentno je da je nakon zločina učinjeno niz radnji kako bi se tragovi prikrili. Malo je verovatno da je ubica mogao sam da skloni sve tragove i da misli baš o svakom detalju. Smatram da će podizanjem optužnice konačno biti rešene sve nedoumice u vezi sa ovim slučajem - zaključuje izvor iz istrage.

Pročitajte još: Isplivale MRAČNE TAJNE iz života Jelene i Zorana Marjanovića: Na dan njihovog venčanja CELA BORČA JE BILA U SUZAMA

#Istraga

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'