AKTUELNO

Ubice, Marko Daničić (23) i Vasilije Gačević (23), u noći između subote i nedelje, odšetali su iz Dunavske ulice nakon što su monstruozno ubili MMA borca, reprezentativca, Stefana Savića (23). Od njih već 5 dana nema ni traga ni glasa, a srpska policija raspisala je potragu za njima, ali i apelovala na sve građane koji imaju informacije o njima, da to prijave.

Ubistvo Stefana Savića dogodilo se u noći između 23. i 24. februara. Te večeri Savić je bio u provodu sa društvom u Dobračinoj ulici u Beogradu. Njegov deda Radoš je rekao za medije da su ubice sačekale Savića ispred kluba jer im je neko dojavio da je Stefan tamo.

- Čim je izašao iz lokala, ubice su Stefana počele da ubadaju, pa je on ranjen počeo da beži od njih niz Dobračinu ulicu, dok ga nisu sustigli na raskrsnici i dokrajčili. Verujem da je imao veliki broj povreda - rekao je Radoš.

Teško ranili mladića koji je hteo da spasi Stefana

Mladić kojeg su ubice teško ranili je Stefan M. (32), kojeg trener ubijenog Stefana, naziva junakom.

U trenutku kada su ubice nasrnule na žrtvu, Stefan M. je prolazio kolima. Kada je video tuču, Stefan M. je pokušao da spasi MMA borca rečima: "Pustite momka!", međutim, napadači su nasrnuli i na njega i uboli ga u noge i grudi.

Stefana M. su policajci zatekli krvavog u automobilu na Terazijama nekoliko minuta nakon ubistva. Policajci su zaustavili automobil "fiat 500" oko 00.50 časova. Za volanom je bio M. V. (22), a na mestu suvozača je bio Stefan M. koji je obilno krvario. Kolima Hitne pomoći je odvezen u Urgentni centar.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić, Instagram

Izboden više od 15 puta

Beogradski mediji su objavili da su ubice, Gačević i Daničić, Stefana Savića izboli više od 15 puta.

Izvor kaže da će u obdukcionom nalazu, koji još uvek nije dostavljen tužilaštvu i porodici, biti precizno navedene sve povrede koje je zadobio Savić. Međutim, navodi da su lekari i inspektori bili šokirani kad su videli šta su ubice uradile Stefanu.

- Bio je izboden i isečen po celom telu, sigurno više od 15 puta, a kobni ubod je, kako se pretpostavlja, bio ispod pazuha sa desne strane. Takođe, imao je jezive povrede od batina po telu i glavi u vidu hematoma i modrica, pošto su ga krvnici besomučno tukli - rekao je izvor.

Jedini sukob

Radoš je na dan sahrane svog unuka pojasnio da je njegov unuk pre dve godine imao sukob sa Gačevićem i Daničićem.

Njih dvojica su mu napadala druga, bacili ga u Dunav i urinirali po njemu.

- Stefan je tada potrčao da izvuče druga iz vode, a ova dvojica mu nisu dala. Onda se on potukao sa njima i jednom je povredio vilicu - rekao je Radoš.

"Bio je više od sportskog šampiona"

Prijateljica ubijenog MMA borca, kaže da je Stefan Savić bio više od sportskog šampiona.

- Stefan nije bio problematičan, niti je ikada ranije imao bilo kakve sukobe sa drugim ljudima. Bio je pravi drug, uvek spreman da pomogne i sasluša. Kada god je nekome bila potrebna pomoć, on bi samoinicijativno prišao i pokušao da reši svaku situaciju. Stefan je bio vaspitan, divan momak. Niko za njega nema jednu lošu reč da kaže - rekla je ona.

"Ubice su problematični propali fudbaleri"

Nekadašnji fudbaleri Daničić i Gačević, prema rečima poznanika, bili su problematični mladići.

- Daničić je bio fudbaler sve do srednje škole. U jednom trenutku je prestao da igra fudbal i postao je problematičan. Stalno je pravio probleme. Nekoliko puta su ga zbog toga tukli - rekao je naš sagovornik.

Raspisana potraga

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) identifikovali su dvojicu osumnjičenih za ubistvo - Marka Daničića (23) i Vasilija Gačevića (23).

Za njih dvojicom su policajci raspisali potrage i policija poziva građane da se, ukoliko imaju informacije o kretanju i boravištu osumnjičenih, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na brojeve telefona: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, kao i na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

Autor: