AKTUELNO

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv P. D. (41) zbog sumnje da je počinio krivična dela prevare i utaje.

Sumnja se da je P. D. 11. septembra prošle godine u Zemunu prisvojio stvari koje su mu bile poverene na čuvanje, a čija je vrednost veća od 450.000 dinara. Kako se sumnja, on je nakon što je zaključivao ugovore o zakupu, prodavao tuđu građevinsku opremu čime je zakupodavca oštetio za iznos od 850.000 dinara.

Optužnim predlogom, P. D. se tereti za produženo krivično delo prevara, koje je, kako se sumnja, izvršio tako što je oštećenima prodao građevinsku opremu za 613.184 dinara, a potom od njih avansno uzeo još 23. 602 dinara kako bi im nabavio još opreme. Oštećeni su, kako navodi Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu, verovali da će P. D. ispuniti obećano.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da Treći osnovni sud u Beogradu, nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza, okrivljenog zbog izvršenja krivičnog dela utaja osudi na jednogodišnju kaznu zatvora, a da mu za krivično delo prevare izrekne godinu i šest meseci, a zatim, da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvoru u trajanju od dve godine i četiri meseca. Uz zatvorsku, tužilaštvo je sudu predložilo da P. D. izrekne i novčanu kaznu od 300.000 dinara.

Autor: