AKTUELNO

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, rekao je za Pink da će se u Štark Areni koja će poslužiti kao privremena bolnica za inficirane kornavirusom imati kapacitet od 1150 kreveta, kao i da će svi zbrinuti imati stalnu medicinski zaštitu.

- Vojska Srbije će postavljanje prvog dela završiti za nekoliko sati. Ovde će biti postavljeno 350 kreveta, posteljina, već su urađeni paravani i odgovarajuća sanitarna struktura. Narednih dana postavićemo još 800 kreveta koliko može da stane u ložama - kaže Vulin.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako je naveo, pošto je Beogradska arena sportski objekat, za razliku od Sajma postoji veliki broj tuševa i toaleta.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ova hala će vrlo brzo biti predata Ministarstvu zdravlja biti na upotrebu. Obezbeđeno je sve potrebno za svakodnevni život. Imaće se tri obroka, plus užina, topli napici, mogućnost da se provodi vreme čitajući novine, gledajući TV i slično - naveo je ministar.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On se zahvalio svima koji su dobrovoljno donirali materijale za pacijente koji će boraviti u ovoj privremenoj bolnici.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Vojnička je disciplina, ustaje se u šest ujutru, leže se u 22 sata, ali tako mora da se radi sa velikim brojem ljudi. Nije sramota biti zaražen, ljudi moraju da dođu i da potraže pomoć i svi će biti maksimalno čuvani u imaće zdravstvneu zaštitu 24 sata bez prestanka - naglasio je Vulin

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ukazao je da se Srbija organizovana država.

- Mnogo smo organizovaniji od većih i bogatijih drzava. Krizni štab odlučuju šta se radi, a mi smo tu da to sprovodimo - zaključuje ministar.

#Aleksandar Vulin

#Kombank Arena

#koronavirus

'