AKTUELNO

Doktor Zoran Gojković potvrdio je za TV PINK da ćemo do kraja godine imati isporučen jedan deo vakcina.

„Pre dva dana je Agencija za lekove i medicinska sredstva dala dozvolu za uvoz Fajzerovih vakcina. Ostalo je samo još da se proveri dokumentacija i da krenemo u vakcinaciju“, rekao je Gojković.

Kako kaže, ići će se sa praksom kao i u svetu, da vakcinu prvi prime oni koji su najugroženiji, a to su, dodaje, najstariji.

„To je jedan izuzetno ozbiljan i zahtevan zadatak, jer je sama aplikacija vakcine, čuvanje i skladištenj dosta kompleksno. Islim da ćemo u narednom periodu upravo akcenat baciti na to“, rekao je Gojković.

Gojković je rekao da naša nacionalna referentna laboratorija na Torlaku, zadržana uspešnom akcijom države i dodaje da je to pokazatelj koliko država želi da se ulaže zdravstveni sektor.

Foto: TV Pink Printscreen

„Sve kapacitete smo dali na raspolaganje. Spremni smo i mislimo da možemo da pružimo pomoć svima onima koji žele da je prihvate“, rekao je Gojković.

Ističe da su otvoreni za saradnju i dodaje da treba da budemo ponosni što imamo mogućnost da budemo u krugu takvih svetskih velesila koje će imati tu privilegiju.

Gojković je istakao da su na graničnim prelazima gužve, ali da nisu samo naši građani, već je i tranzit putnika koji prolaze kroz Srbiju.

„Kontrolisaće se samo oni koji nisu tranzitni, oni koji dolaze u Srbiju. Imamo tačnu evidenciju ko ulazi i izlazi iz zemlje“, rekao je Gojković.

#Zoran Gojković